Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ


1. Πραγματικά εντυπωσιακή η συγκέντρωση τιμής και μνήμης για τους τρεις νεκρούς ήρωες των Ιμίων. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την τελετή, στέλνοντας το μήνυμα πως οι Έλληνες δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλή­ματα εναντίον τους. Όπως επίσης δεν συγχωρούν και τους εγχώριους προδότες... 

2. Μιας και αναφέρθηκα σε προ­δότες, θα μάθουμε τελικά πώς έπεσε εκείνη την μοιραία νύχτα το ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού. Ή θα συνεχίσουν να μας λένε τις βλακείες για πριτσίνια που απο­κολλήθηκαν από την πίεση. Κάποιο επίσημο πόρισμα θα βγει ποτέ; Όχι τίποτα άλλο αλλά αν ήταν όντως ατύχημα και έπαθαν vertigo οι πιλό­τοι να το ανακοινώσει επίσημα και η κατασκευάστρια εταιρεία να μην έχουμε να λέμε και εμείς οι κακοί εθνικιστές. 

3. Ας αφήσουν λοιπόν καλύτερα τα ψέματα. Ακόμα και ο πλέον καλόπιστος μπορεί να καταλάβει πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε και η φοβική ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε κράτος που σέβεται την ύπαρξη του. Να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει με την ίδια σφο­δρότητα στους Τούρκους. 

4. Όταν τις τύχες της χώρας θα έχει αναλάβει μια πραγματικά εθνι­κή ηγεσία, τότε θα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί δεκαεφτά χρό­νια τώρα. Τόσο με τους «απένα­ντι», όσο και με τους δικούς μας. 

5. Μέχρι τότε βέβαια η χώρα μας χάνει πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που οι γείτονες αξιοποιούν για να μετα­μορφώσουν την τουρκική πολεμική μηχανή σε μια από τις δυνατότερες του κόσμου. Μην σας φαίνεται υπερβολικό αυτό, σκεφτείτε μόνο ότι π τουρκική πολεμική αεροπορία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στο ΝΑΤΟ. 

6. Μετά μάλιστα από τις παρα­δόσεις των F-35 θα αποτελεί μια θανάσιμη απειλή για το ελληνικό έθνος για την αντιμετώπιση της οποίας θα έπρεπε ήδη να έχουμε λάβει μέτρα. Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε στιγμή πια γιατί ίσως ήδη να είναι πολύ αργά Αν και βέβαια για ορισμένους στην χώρα μας ίσως και να είναι καλύτερα έτσι. 

7. Η απάντηση σε αυτό το πρό­βλημα βέβαια δεν είναι εύκολο να δοθεί. Σίγουρα δεν είναι μονο­διάστατη όπως θέλουν να την παρουσιάζουν μερικοί. Πρέπει να είναι ένας συνδυασμός εξοπλισμών, σωστής αξιοποίησης τους καθώς και σωστής διαχείρισης των υφι­στάμενων υποδομών και οπλικών συστημάτων. Ακόμα μεγάλο βάρος αυτής της προσπάθειας πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας. 

8. Το σημαντικότερο όμως είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε ενεργά στην διεθνή διπλωματία και να αναπτύξουμε συμμαχίες που θα μπορέσουν σε συνδυασμό με την δική μας ισχύ να μας δώσουν το πάνω χέρι στην σύγκρουση με τους απέναντι, είτε αυτή είναι οικονομική ή διπλωματική, είτε είναι πραγματική και ένοπλη. 

9. Με τον όρο «συμμαχίες» εννο­ούνται πολλά διαφορετικά είδη συμφωνιών, από μια σχέση χρόνων και εμπιστοσύνης λόγω ιστορικών δεσμών (π.χ. με την Αρμενία θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια τέτοια σχέση) μέχρι το παιχνίδι της ισορρο­πίας μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμε­ων (σχέσεις με Η.Π.Α, Ρωσία αλλά και με Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση), έως και την καιροσκοπική συμφωνία με ένα κράτος που δεν μπορούμε φυσιολογικά να έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις (Ισραήλ, Ιράν). 

10. Την απάντηση σε αυτό το ζήτημα δεν είμαι ο αρμόδιος να την δώσω και ούτε είναι κάτι εύκολο που μπορεί να κλειστεί στα στενά περιθώρια ενός άρθρου. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε καινούργιες εθνικές τραγωδίες αλλά και για να αποκαταστήσουμε όσα χάσαμε από τις προηγούμενες... 

SNIPER 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-06/2/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger