Αρχική » » ΤΟ ΚΥΣΕΑ, οι κρίσεις και οι τελευταίες «πληροφορίες»

ΤΟ ΚΥΣΕΑ, οι κρίσεις και οι τελευταίες «πληροφορίες»


Φήμες και " πληροφορίες" για πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ίσως και αύριο, κυ­κλοφορούν τις τελευταίες ώρες όχι μό­νον στους διάδρομους του υπουργείου Άμυνας αλλά και στη Βουλή....
 

Μάλιστα όσοι διακινούν τις πληρο­φορίες αυτές , "δίνουν" μαζί και τους σίγουρους που αλλάζουν ή αναλαμβάνουν τις θέσεις των αρχηγών και όχι μόνον. Όμως υπάρχει μια διάφο­ρα. Μπορεί να συμφωνούν ως προς την πραγματοποίη­ση ΚΥΣΕΑ όμως διαφωνούν ως προς το ποιος θα φύγει, ποιος θα έλθει και άλλα. 

Γιατί ο κάθε ένας από τους "διακινούντες" τις σχετι­κές φήμες, είναι σαφές ότι έχει και τον δικό του λόγο να προω­θεί φίλους και γνωστούς. Ξεχνώντας προφανώς ότι πολλές φορές κάποιες τέτοιες διαρροές, μπορεί αντί να κάνουν καλό να κάνουν κακό στον εκλεκτό τους. Έχει έξαλλου συμβεί παλαιοτέρα , αρκετές φορές και σε όλα τα επίπεδα κάτι τέτοιο. 

Για να δούμε όμως τα πράγματα πιο ψύχραιμα και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, με την έννοια της αναφοράς στις όποιες πληροφορίες υπάρχουν. 

Κατ' αρχήν συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα γένει τις επόμενες μέρες μια και έτσι θα ξεκινήσει ο κύκλος των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα το αν θα γίνει, σήμερα αύριο ή τη Δευτέρα μάλλον έχει επί της ουσίας μικρή σημασία. 

Για τα πρόσωπα των αρχηγών τώ­ρα. Φαίνεται ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρα­τηγός Κωσταράκος, μάλλον μένει στην θέση του αφού και δραστήριος αποδείχθηκε και ικανός και με την πολιτική ηγεσία και τα κόμματα δεν είχε ιδιαίτερες συγκρού­σεις ( πλην ίσως του tweet για το γένος των υποψή­φιων αξιωματικών που ενό­χλησε «κακώς» κάποιους). Μάλιστα αρκετές φορές έβαλε το χέρι του στην φω­τιά, έστω και με λάθος τρό­πο (όπως την ώρα της "κα­τάληψης" του Πενταγώνου). Όμως έ­δειξε ότι δεν κρύβεται, δεν αποφεύγει τα δύσκολα. 

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γκίνης μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί παραμένων για πολλούς λό­γους, που έχουν σχέση με τις ικανότητες του αλλά και με το ότι είναι ο πιο "και­νούργιος" από τους αρχηγούς. Υστερεί πάντως στον τομέα των δημοσίων σχέσεων ακόμα και στο εσωτερικό του υ­πουργείου, παρότι έχει ένα από τα καλύτερα επιτελεία στο γραφείο τύπου του ΓΕΣ. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που ί­σως πρέπει να προσέξει ο ίδιος. 

Ο Αρχηγός της Αεροπορίας, ο αντιπτέραρχος Τσαντηράκης, ένας ικανότα­τος αξιωματικός , φαίνεται ότι δεν έχει κολλήσει, να το πει κανείς έτσι, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Φήμες τον θέλουν να αποχωρεί, παραχωρώντας την θέση του στον αντιπτέραρχο, νυν ΑΤΑ, Τουρνά. Τίποτε όμως δεν είναι σίγουρο, αν και όπως λένε οι γνωρίζο­ντες ο σημερινός αρχηγός δεν πρόκειται να ενοχληθεί αν αποστρατευτεί . 

Τέλος στο Πολεμικό Ναυτικό, είναι ένα αίνιγμα, αν θα μείνει η όχι ο Αρχηγός. Κάποιες κινήσεις του αντιναύαρχου Χρηστιδη, που "δεν κρατά το στόμα του κλειστό όταν βλέπει κάτι με το οποίο διαφωνεί ", όπως λένε πα­λαιοί συμμαθητές του, τον έχουν βάλει στο στόχαστρο . Όμως υπάρχουν και αρκετοί, ακόμα και μέσα στην κυβέρνη­ση που θα τον ήθελαν στην θέση του. Αν αποστρατευτεί, πάντως, τις περισσό­τερες πιθανότητες να πάρει την θέση του έχει ο σημερινός υπαρχηγός. Σε αντίθετη περίπτωση ο υπαρχηγός μάλλον πάει προς θέση στο ΓΕΕΘΑ. 

Ερωτηματικό, πάντως, είναι το ό­τι οι κρίσεις θα γίνουν προ ανασχηματισμού, στον οποίο είναι αρκετά πιθανό, το υπουργείο να αλλάξει υφυπουρ­γούς ή ακόμα και να μείνει με έναν και μάλιστα καινούργιο. 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΡΟΥΠΙΩΤΉ 
(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-27/02/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger