Αρχική » » Στο ΣτΕ κατά του μνημονίου III οι απόστρατοι

Στο ΣτΕ κατά του μνημονίου III οι απόστρατοι


Υφίστανται διπλή μείωση των συντάξεών τους, επιστρέφουν και χρήματα αναδρομικά! 

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Μνη­μονίου III και της αναδρομι­κής, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως κατα­βληθέντων αποδοχών τους κατέθεσαν για τους απόστρατους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων οι τρεις ένωσης ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ.... 

Οι απόστρατοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους είχαν συ­νεχή παρουσία σε όλο τον Ελλαδικό χώρο διασφαλίζοντας τα χερσαία, ε­ναέρια και θαλάσσια σύνορα της χω­ράς, αρνούνται να παραδοθούν άνευ όρων και περνούν στην αντεπίθεση. Αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο επα­φών τους με όλη την ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απογοητευμένοι μάλλον καθώς δεν πήραν καμία ενθαρρυντική υπόσχεση προ­χώρησαν στην αντεπίθεση. 

ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 

Να σημειώσουμε ότι με την εφαρ­μογή του νέου ειδικού μισθολογίου, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, επήλθε ως φυσική συνέπεια η σημαντική μείωση και στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αυτές είναι της τάξης του 15% έως 20%. Επιπλέον, τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συντα­ξιούχων, οι συντάξεις των οποίων θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% αρχής γενομένης από τις συντάξεις του Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. 

Τα παραπάνω δηλώνουν σαφέ­στατα ότι η περίοδος ανίχνευσης των προθέσεων της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα των αποστράτων αλλά και των εν ενεργεία στρατιωτικών έχει τελειώσει. 

Η προσπάθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δε, να δώσει στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας Χρή­στο Σταϊκούρα, όσο και αν βασιζόταν σε αληθή περιστατικά, έχει ως αποτέλεσμα τη λυσσαλέα επίθεση εναντί­ον του από την ΑΚΙΣ και την ΑΝΕΑΕΔ, δύο δραστήριες ενώσεις αποστρά­των ιδιωτικού δικαίου με μέλη κυρί­ως νέους αξιωματικούς κάτω των 55, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα. 

Κύκλοι των ενώσεων αποστράτων αναφέρουν ότι θα ληφθούν και άλλες αποφάσεις σύντομα για κινητοποιή­σεις των αποστράτων και όχι μόνο, καθόσον στις ίδιες ενέργειες κινούνται και διάφοροι σύνδεσμοι και ενώσεις των εν ενεργεία. 

(Το Χωνί-10/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger