Αρχική » » ΧΑΚΙ ΧΩΝΙ (23/3/2013): Διακλαδική Διαδικτυακή Στρατιωτική Πληροφόρηση

ΧΑΚΙ ΧΩΝΙ (23/3/2013): Διακλαδική Διαδικτυακή Στρατιωτική Πληροφόρηση


Να, αυτό που όλοι μόλις αποστρατεύο­νται βγάζουν το τσιρότο από το στόμα και λαλούν σαν πετεινοί την 6η πρωι­νή, γιατί μας δημιουργεί ένα αίσθημα βαρετής προβλεψιμότητας, ανούσιας κριτικής και απο­θέωσης της αυτοκριτικής;... 

 Ο Κουντουριώτης δεν είπε μόνο αυτή τη φράση κατά τη διάρκεια του πολε­μικού συμβουλίου για την αξία των πληρωμάτων. Το ηθικό δεν περιλαμβάνει μό­νο τις αποδοχές, αλλά και την στρατιωτική τι­μή που μεγάλοι σε ηλικία ξεχνούν λόγω ανί­ας. Ούτε μας δίδαξε ο ναύαρχος να αποδεχό­μαστε αλλογενείς στις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε να ασχολούμαστε μόνο με το μισθό παρά με την εκπαίδευση. 

 Κατά την τελετή παράδοσης-παραλα­βής της 1ης Στρατιάς ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως τώ­ρα «περνάμε τις δημοσιονομικές Συμπληγάδες και όλοι πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυ­τό μας. Μας παρακολουθούν όλοι, εχθροί, φί­λοι, γείτονες». «ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΕΣ». Με ένα χαρακίρι θα είστε πιο ευχαριστημένος κ. Πάνο; 

 Οι εν ενεργεία είπαν όχι στην αργία και την ανεργία όπου προσπάθησε να τους σπρώξει η ψευτοπροοδευτική συνδικα­λιστική πρωτοβουλία για την εκπλήρωση των μεγάλων ονείρων του μπροστάρη τους στο δρό­μο για το νομοθετικό αξίωμα αντάλλαγμα κάθε συστημικού, πρωτοπαλίκαρου. Μεγάλη η συμ­μετοχή των αποστράτων, δε λέω, αλλά εάν υπο­λογίσει κανείς πόσοι απόστρατοι διαβιούν την Αττική, υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες απουσίες. 

 Άρχισαν οι συντροφικές κόντρες στο ε­πιτελείο της θάλασσας. Παλαιοί σύντρο­φοι στριμώχνονται για να πάρουν θέση δίπλα στο νέο ηγέτη. Αλλά τα πρώτα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα, καθώς όταν έχεις υποσχεθεί γη και ύδωρ στην πορεία για την εκλογή, η θυσία παλαιών συντρόφων -ως άλλων Ιφιγενειών- είναι απαραίτητη ως προϋπόθεση που έ­χεις προϋποσχεθεί. 

 Από την άλλη πλευρά, οι απόστρατοι της Λεωφόρου Συγγρού -που έχουν κολλήσει σε παμπάλαιες λογικές- ανα­ρωτιούνται εάν ψήφισαν τη Ν.Δ για να εκλεχθεί ένα γνήσιο τέκνο της δημοκρατικής λεβεντογέννας. Ο πρόεδρος, μετά την πορεία των απο­στράτων, μάλλον υπολογίζει περισσότερο στις ψήφους των εφοπλιστών παρά των «δικών του» αποστράτων. Όλοι, γενικά, ξεχνούν τον τρικομματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. 

 Αληθεύει ότι μετά τη μεγαλειώδη πο­ρεία των αποστράτων κάποιοι εγκατέ­λειψαν το όνειρο επανεκλογής στη Β' Αθηνών; 

 Όχι, γκίνια δεν ήταν η αποστρατεία του Α/ΓΈΣ, μάλλον άγνοια κινδύνου του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και του μέγα άρχοντος των Ε.Δ. 

 Στρατιωτικό αεροσκάφος με ένα εκα­τομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες, οι οποίοι σταθ­μεύουν στην Κύπρο, έστειλε η Βρετανία. Οι δι­κοί μας της ΕΛΔΥΚ θα πληρώσουν και χαράτσι σαν επιστρέψουν. 

(ΤΟ ΧΩΝΙ-23/3/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger