Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


O νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Θανάσης Τσέλιος, είναι αυτό που στη στρατιωτική «αργκό» ονομάζεται «κομάντος ως το μεδούλι του». Έχοντας παραμείνει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού για περισσότερα από 23 χρόνια στη σταδιοδρομία του, είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής ελεύθερης πτώσης και «βάτραχος», ενώ στο παρελθόν έχει διοικήσει μεταξύ άλλων μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματι­κών, τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο και το Δ' Σώμα Στρατού... 

­ Ανιψιός πρώην αρχη­γού Κλάδου και υφυ­πουργού του ΠΑΣΟΚ, υπασπιστής δύο υ­πουργών Εθνικής Αμύ­νης του ΠΑΣΟΚ, συ­μπατριώτης κορυφαίου οικονομικού παράγοντα της χώρας, εξελέγη πρό­σφατα αρχηγός του Κλάδου του από την τριμερή κυβέρνηση, της οποίας ηγεί­ται η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για το νέο αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Φυσικά έχει ΚΑΙ τα κατάλ­ληλα επαγγελματικά προσόντα, αφού προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, τη φημισμένη Διοί­κηση Υποβρυχίων Καταστροφών. 

«Μαχητής του Αιγαίου» και «αναχαιτιστής» από τους καλύτερους και «Μιραζάκιας» είναι ο νέος αρχηγός ΓΈΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Βαγγέ­λης Τουρνάς. Αρχικά στα μαχητικά F-5Α, στη συνέχεια στα Mirage F1CG και αργότερα στα Mirage-2000. Διετέλεσε διοικητής του ΣΜΕΤ Μ-2000, της 332 Μοίρας, της 114 πτέρυγας Μάχης και του Αρχη­γείου Τακτικής Αεροπορίας με πε­ρισσότερες από 2.000 ώρες πτή­σεως στα Mirage-2000 και περισσότερες από 2.000 ώρες σε όλους τους άλλους τύπους αεροσκαφών. 

 «Κόκκινη κάρτα» για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας -ΚΑΙ δημοσιογράφο- Πάνο Παναγιωτόπουλο στο ζήτη­μα της μονόπλευρης προβολής του σε σημείο που να αγ­γίζει τα όρια της λογοκρισίας. Του τα «έχωσε» χοντρά στη Σχολή Ευελπίδων ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κώστας Γκίνης, και για να μη «διαρρεύσει» η Ημερήσια Διαταγή του πρώην αρχηγού, έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να μη βγάλει δελτίο Τύπου, να μη δημοσιεύσει τις δύο Η.Δ, ό­πως παγίως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, όλα βγήκαν αμέσως στο διαδίκτυο. Στις αντίστοιχες τελετές στη Σχολή Δοκίμων και στο Στόλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ σε συ­ναδέλφους να μπουν στους χώρους της τελετής με … κά­μερες, λέγοντας ότι θα πάρουν εικόνα από την … Κινημα­τογραφική Υπηρεσία Στρατού, τελείως «φιλτραρισμένα»! Φάουλ. Πάνο. Δεν το «παίζουν έτσι το παιχνίδι», εκτός και αν προτιμάς τους «μονολόγους» στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων... 

(Εφ. ΤΟ ΚΑΡΦΙ-15/03/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger