Αρχική » » Ανέξοδος πατριωτισμός

Ανέξοδος πατριωτισμός


► Αν για κάθε εθνικο-απελευθερωτική κορόνα μαζεύαμε ένα σεντ του ευρώ, τώρα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε όλη την Κίνα. 

Αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και να ενημερωθείτε για τις αλήθειες που προσπαθεί να κρύψει ο ρεπουσισμός στην εκπαίδευση, μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από βιβλία. Αν, από την άλλη, βαριέστε να διαβάζετε και επιθυμείτε απλά ολίγη μαζική ψυχοθεραπεία και εκτόνωση, μπορείτε να πάτε σε μια από τις πολλές διαλέξεις και ημερίδες για τον Ελληνισμό και τα εθνικά θέματα. Εκεί θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που δακρύ­ζουν σε δύο περιπτώσεις:...

1. Όταν ακούν μεγαλαυχίες για τη φωτιά και το ατσάλι των ελληνικών πολέμων, εξεγέρσεων και επαναστά­σεων. 
2. Όταν κάποιος κάνει την αποκοτιά να τους ζητήσει έστω ένα ευρώ η μία υπογραφή για την προώθηση μιας ελληνικής υπόθεσης. Ας υποθέσουμε ότι μια υπερδύναμη ή όλες μαζί (Ολυμπι­ακή, ΝΑΤΟ, Κίνα, Ε.Ε., Αραβικό; Σύνδεσμος κ.ά.) έδιναν όρκο τιμής και υπέγραφαν συμβόλαιο με ρήτρα βαριά ότι θα μας έδιναν την Πόλη αν ο τάδε κύριος μπαρμπούλης ή η δεί­να μαντάμ έδιναν μόνο ένα ευρώ για τον ιερό σκοπό. Τι θα άκουγες σε αυ­τή την περίπτωση; «Ευχαρίστως, αλ­λά δεν έχω τώρα». 

Τρέμουλο 

Η απολογία τον «άφραγκου» υπερ-πατριώτη θα συνεχιζόταν με τα εξής: «Να μωρέ, θα τα έδινα, διότι για την Ελλάδα και το αίμα μου να δώσω, αλλά πρέπει να ξεχρεώσω τις καινούρ­γιες ζάντες που έβαλα στο αυτοκίνητο και να μαζέψω χρήματα για να αλλάξω συσκευή τηλεόρασης. Αυτή που έχω κάνει χιόνια». Αν, πάλι, αντί χρημάτων ζητούσες μια υπογραφή για την Κύπρο, τη βόρειο Ήπειρο, το Σκοπιανό, το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, πάλι κάτι θα έβρισκε να σου απαντήσει: «Ευχαρίστως, με όλη μου την καρδιά αλλά, αχ, κρίμα, εγώ έχω παιδιά και η κόρη μου κάνει διδακτορικό και, αν δουν πουθενά την υπο­γραφή μου, θα την κόψουν». Λες και, για να κάνεις πράξεις όσα λες, πρέπει να είσαι δισεκατομμυριούχος, άτεκνος και να μην έρχεσαι σε καμία συ­ναλλαγή ή συναναστροφή με οποιον­δήποτε (διότι υπάρχει ο κίνδυνος να... εκτεθείς). 

Το βασικό πρόβλημα στην Ελλά­δα δεν είναι τα χρήματα ούτε οι ξένες κυβερνήσεις. Ούτε καν η ολέθρια δί­κη μας αλήτ-ελίτ. Η αχίλλειος πτέρνα μας βρίσκεται στην κοιλιά, στην τσέπη και στην τρεμουλιάρα την καρ­διά μας. 

Από τον
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 
(Εφ. Δημοκρατία-14/3/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger