Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ (17 Απρ 2013)

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ (17 Απρ 2013)


Επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κορεατική Χερσόνησο. Αν και για εμάς τους Έλληνες η Κορέα φαντάζει μακριά, οι εξελίξεις εκεί μας αφορούν καθώς είναι σίγουρο πως μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ένοπλα μέσα όχι μόνο δημιουργεί τον πραγματικό κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, αλλά ταυτόχρονα θα μεταφέρει το κέντρο βάρους της παγκόσμιας προσοχής στην περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική οικονομία... 

Επίσης μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι χώρα μέλος του NATO και σε μια τόσο έντονη διαμάχη (μην ξεχνάμε πως και η Κίνα είναι πιθανό να εμπλακεί) σίγουρα θα απαιτηθεί η συνδρομή της. Δεδομένης μάλιστα της προϊστορίας των Ελλήνων πολιτικών είναι και απίθανο να μην την παράσχουμε. 

Ας ελπίσουμε πως δεν θα χειροτερέψει η κατάσταση και πως το παρδαλό καθεστώς -κομ­μουνιστικό μην ξεχνάμε της Βόρειας Κορέας θα βρει μια στάλα λογικής, αν βέβαια έχει χρόνο να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και δεν τον ξοδεύει δημι­ουργικά προσπαθώντας να βρει το κουρέματα που επιτρέπεται να έχουν οι υπήκοοι του. 

Στα δικά μας τώρα, με μεγάλη επιτυχία (όπως συνήθως) διεξήχθη η άσκηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας Καλλίμαχος 2013 το τριήμερο 9 έως 11 Απριλίου. Η άσκηση αφορούσε κυρίως την εκπαίδευση στις προσβολές στόχων εδάφους και οι πιλότοι μας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε κάθε πιθανό αποδέκτη. 

Στην άσκηση συμμετείχαν αεροσκάφη F-16C Block50/Block 52+ /Block 52+ Advanced από τις 347,340,335 Μοίρες αντίστοιχα, καθώς και F-4 AUP της 338 Μοίρας και A-7E Corsair της 336 Μοίρας. Μόνο χαρά μπορεί να μας προκαλεί το γεγονός πως ακόμα και στις μέρες του Μνημονί­ου και με τα όσα περνάνε και οι ίδιοι οι πιλότοι μπορούν ακόμα να βρίσκονται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. 

Αλλάζοντας θέμα τώρα, ελπίδες για την συμ­μετοχή της Ελλάδας ξανά στον South Stream εκφράστηκαν στην 8η Σύνοδο της Ελληνορωσικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στην Αθήνα, με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς τον υφυ­πουργό εξωτερικών Δ. Κούρκουλα ενώ εκ μέρους της Ρωσικής πλευράς επικεφαλής ήταν ο υπουργός μεταφορών Sokolov. 

Βέβαια στην πραγματικότητα οι ελπίδες αυτές δεν έχουν και μεγάλες πιθανότητες μιας και είναι γνωστή η πρόσδεση της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό άρμα. Προφανώς και δεν προτείνω την πρόσ­δεση της χώρας μας σε κανένα άρμα αλλά πιστεύω πως μια έξυπνη πολιτική ίσων αποστάσεων θα ήταν προς όφελος μας. 

Πάντως είναι κρίμα γιατί πιθανή συμμετοχή της χώρας μας στην κατασκευή αυτού του αγωγού είναι σίγουρο πως θα μας εξασφάλιζε τεράστια κέρδη, τόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά. 

Τέλος για να επανέλθω στο θέμα της προη­γούμενης εβδομάδας, η κατασκευή ενός μεγάλου τεμένους στην καρδιά της Αθήνας -και μάλιστα σε χώρο του Πολεμικού Ναυτικού- είναι μια εν δυνά­μει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα μας. Θα μπορεί πολύ εύκολα να αποτελεί ένα σύμβολο γύρω οπό το οποίο θα συγκεντρώνονται κάθε λογής μουσουλμάνοι μετανάστες και θα αποτελεί σημείο αναφοράς τους κάθε φορά που θα προβάλλουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. 

Στο κάτω-κάτω της γραφής οι Έλληνες αγωνι­στές πέθαναν το 1821 για να απαλλάξουν την Ελλη­νική Γη από τα τεμένη μιας θρησκείας τόσο ξένης προς το Έθνος μας. Το σημερινό κράτος υπάρχει χάρη σε αυτούς και είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε τις επιθυμίες τους. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-17/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger