Αρχική » » Δυσκολεύει η εισαγωγή για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δυσκολεύει η εισαγωγή για τις Στρατιωτικές Σχολές


Η προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 
ΨΑΛΙΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 

Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει όλα τα θέ­ματα των Πανελλαδικών Εξετά­σεων παρουσιάζει το σημερινό «Έθνος - Παιδεία». Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες για την εξέτα­ση των μαθημάτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β'), ενώ οι καθηγητές θα ενημερωθούν για τη διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών (πειρα­ματική και κανονική), τη συγκρότηση όλων των αναγκαίων οργάνων για την ομαλή εξεταστική διαδικασία κ.ά.... 

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν για το πώς θα γίνει η κατανομή στα βαθμολογικά κέντρα. Ακόμη, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρο­νται να δηλώσουν στο μηχανογραφι­κό δελτίο μία από τις Στρατιωτικές Σχολές -υπολογίζονται σε περισσότε­ρους από 20.000-, θα διαβάσουν ολό­κληρη την προκήρυξη του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, θα αντλήσουν πληρο­φορίες για τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, τα δικαιολο­γητικά που οφείλουν να προσκομίσουν αλλά και για τις προθεσμίες υποβολής τους. Επίσης, αναφέρεται τι ισχύει για τις ψυχομετρικές και αθλητικές δοκι­μασίες και τις υγειονομικές εξετά­σεις. 

Οι φετινοί υποψήφιοι για τις Στρατι­ωτικές Σχολές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν αυξημένο αντα­γωνισμό στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Και αυτό διότι οι θέσεις «ψαλιδίζονται» κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. 

Την προκήρυξη για την εισα­γωγή των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές, τις ο­ποίες αναμένεται να δηλώ­σουν στο μηχανογραφικό δελτίο πε­ρισσότεροι από 20.000 γνωστοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η φετινή χρονιά προμηνύεται δυσκο­λότερη από κάθε άλλη, όσον αφορά τη διαδικασία εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς οι θέσεις «ψαλιδίζονται» κατά 30%, γεγονός που θα αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγω­νισμό, μιας και αυτές οι συγκεκριμένες σχολές είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν απευθείας στην αγορά εργασίας. Ο αριθμός των θέσεων δεν ανακοινώθηκε επισήμως, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρό­κειται να ξεπεράσουν συνολικά τις 1.300. Στην προκήρυξη επισημαίνεται ότι στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ από το ακαδημα­ϊκό έτος 2008-2009, βάσει του Ν. 3648/2008, ΦΕΚ 38/Α΄, δεν είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή υποψηφί­ων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημι­ουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως παραιτήσεως ή απομακρύνσεως των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισα­κτέοι στίς Σχολές αυτές. 

Επιλογή 

Αναφορικά με την επιλογή των υπο­ψηφίων, όλοι οι υποψήφιοι-ες για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαί­δευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (Ψυχομετρικές, Υγειονομικές, Αθλητικές) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η τελική επιλογή και η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων για κάθε Στρατιωτική Σχολή γίνεται από το Υ­πουργείο Παιδείας. Σχετικά με τα προ­σόντα που πρέπει να έχουν οι υποψή­φιοι είναι τα εξής: 

Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έ­χουν την ελληνική ιθαγένεια, την ο­ποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη δι­ατύπωση, με την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 - ΦΕΚ 217/Α΄). 

Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, 

Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. 

• Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ. 

Ηλικία 

(1) Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΕΙ πρέ­πει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έ­χουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρί­ου 1992 και μεταγενέστερα. Κατ΄ εξαί­ρεση μπορούν να συμμετάσχουν: 

1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές μόνιμοι Οπλίτες που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1990 και μεταγενέστερα. 

2/ Στη Σ.Ι και οι υπηρετούντες στις Ε.Δ Εθελοντές, Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές - Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1991 και μεταγενέστερα. 

3/ Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 1η Ιαν. 1993 και μεταγενέστερα. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ θα πρέπει: 

 Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποι­νή καθείρξεως για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλα­στογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία, για παράβαση των Νόμων περί προστασίας της Χώρας, του Πολιτεύματος και της ελευθερίας των Πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρα­τού, νομοθεσίας σχετικής με τα ναρ­κωτικά, αρχαιότητες και της νομοθε­σίας περί τρομοκρατίας, καθώς και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα ε­γκλήματα αυτά. 

• Να μη διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα που συνεπάγονται τις παρεπόμενες ποινές των άρθρων 59-65 του Ποινικού Κώδικα. 

• Να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους και να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο πα­ρελθόν από καμιά Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας και πάντως, όπως ειδικά ορίζεται για τις περιπτώσεις αυτές, από τον Οργανι­σμό κάθε Σχολής. 

• Να μην έχουν καταδικαστεί σε στέ­ρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. 

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ 0 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ΠΚΕ για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουρ­γείου Παιδείας και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής), μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών μόνο στη Σχολή πρώτης προτίμησής τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες-ίδες του Εξωτερικού υπο­βάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους. Οι Υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά είναι αποκλειστικά και μόνο οι ακόλουθες: 

Για τη ΣΣΕ: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902, Τηλ.: Τηλεφ. Κέντρο 210 8904000, Τμήμα Εισαγ. Εξετ. 210 8904127 -4093 -4026, FAX: 210 8970232. 

Για τη ΣΝΔ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), Λεωφόρος Μεσογείων 229 (ΤΓΝ 1040), Τ.Κ 15561, Χολαργός, Αθήνα, τηλ. Εσωτ ΓΕΝ 51154,51155 (ΣΝΔ Τηλ. 2104581337, FAX: 2104581397). 

Για τη ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ: Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ/Β1), ΑΒ Δεκέλειας, Αχαρναί Αττικής (Τατόι) ΤΓΑ1010, τηλ. 210 8192132, 2108192133 και FAX: 210 2466694 

Για τη ΣΣΑΣ: Στρατιωτική Σχολή Αξκών Σωμάτων - Πλήθωνος Γεμι­στού 2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962177 - 962112 - 962191. 

Για τη ΣΑΝ: Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής- Στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ» «Α» ΒΣΤ 902 Βύρωνας Τ.Κ 16201, τηλ. 2107675603, 2107675609, 2107669347 και FAX: 210 7654793. 

Για τη ΣΜΥ: Σχολή Μονίμων Υπα­ξιωματικών, Τρίκαλα Τ.Κ. 42100 τηλ. 24310-38635,24310-38637,24310-39632. 

Για τη ΣΜΥΝ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού), Λεωφόρος Μεσογείων 229 (ΤΓΝ 1040), Τ.Κ 15561, Χολαργός, Αθήνα, τηλ. 210 6551154,210 6551155 (τηλ. ΣΜΥΝ 2105531742 - 2105531744). 

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, οι επιτροπές ελέγ­χου των δικαιολογητικών όλων των Σχολών θα ανακοινώσουν την κατά­σταση των υποψηφίων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά 22 Μαΐου 2013 και για τους Έλληνες-ίδες Εξωτερικού 19 Ιουλίου 2013, στα παρακάτω σημεία: 

α. Η ΣΣΕ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα www.sse.gr. 

β. Η ΣΝΔ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα www.hna.gr. 

γ. Η ΔΑΕ για τις Σχολές της Π.Α (ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) στην ιστοσελίδα www.haf.gr. 

δ. Η ΣΣΑΣ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα www.ssas.gr. 

ε. Η ΣΑΝ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα www.san.mil.gr. 

στ. Η ΣΜΥ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα www.smy.gr. 

ζ. Η ΣΜΥΝ στην εξωτερική Πύλη των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά και στην ιστοσελίδα www.hellenicnavy.gr/smyn. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ- Πώς θα γίνουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις 

Οι υποψήφιοι-ες που θα γίνουν δεκτοί μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα ε­νημερωθούν τη 10η Ιουνίου 2013 και οι Έλληνες-ίδες Εξωτερικού την 9 Αυγούστου 2013, με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της Σχολής πρώτης προτίμησης ή της Π.Α (αν η Σχολή πρώτης προτίμησης είναι κάποια από τις Σχολές της Π.Α και για τους υποψηφίους Έλληνες του εξωτερικού), για το πρόγραμμα των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών, αθλη­τικών), τον τόπο και τον χρόνο παρουσιάσεως. 

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψηφίους και θα γίνουν σύμφωνα με προγραμμα­τισμό που θα ανακοινωθεί. Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος σε αυτές, θα πρέπει να γνωρίζει και να τηρήσει τα ακόλουθα: 

Οι ΠΚΕ διενεργούνται στη Σχο­λή πρώτης προτίμησης. Οι μαθητές των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ που είναι υ­ποψήφιοι για άλλο ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, σύμφωνα με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ανεξαρτήτως της σχολής πρώτης προτίμησής τους, θα υποβάλλονται στις ΠΚΕ στη σχολή που φοι­τούν. 

Ώρα παρουσιάσεως υποψηφί­ων η 07:00 π.μ. κάθε ημέρας 

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελ­θόν είτε στην ίδια είτε σε άλλη Σχολή. 

Θεωρείται «Αποκλειστικός» ο υποψήφιος-α που δήλωσε μία και μόνο Σχολή και «Κοινός» εκείνος-η που δήλωσε δύο ή περισ­σότερες. 

Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στη Σχολή πρώτης προτίμησής τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί-ες έχοντας μαζί τους υπο­χρεωτικά, την αστυνομική τους ταυτότητα, το δελτίο ταυτότητας υποψήφιου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτι­σμού και Αθλητισμού και φωτο­τυπία (Φ/Α) της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης που υπέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Δελτίο ταυτότητας 

Υποψήφιοι-ες που δεν έχουν δελ­τίο αστυνομικής ταυτότητας δεν θα γίνονται δεκτοί, εκτός αν προ­σκομίσουν βεβαίωση της Αστυ­νομικής Αρχής με φωτογραφία σφραγισμένη, όπου θα αναγρά­φεται ότι έχουν καταθέσει τα δι­καιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Η επίδειξη και των δύο δελτίων ταυτότητας (Υποψηφίου ΥΠΑΙΘ- ΠΑ - Αστυνομική) είναι υποχρε­ωτική κατά τη διάρκεια των ΠΚΕ και για την είσοδο στους χώρους που αυτές διεξάγονται. 

Η διεξαγωγή των δοκιμασιών 

Όλοι οι υποψήφιοι-ες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ΠΚΕ θα υποβληθούν σε ψυχομετρική δοκιμα­σία, υγειονομική εξέταση και αθλητική δοκιμασία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της πρώτης Σχολής προτίμησής τους. Όσοι θα διαγωνισθούν σε ειδικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας, θα τα δηλώσουν στην Αίτη­ση - Υπεύθυνη Δήλωσή τους για να προγραμματιστούν ανάλογα. Επίσης, θα πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους βεβαίωση του Εξεταστικού Κέντρου, στην οποία θα αναφέρεται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις των αναφερομένων ειδικών μαθημάτων. 

Οι Επιτροπές Ψυχομετρικών - Αθλητι­κών δοκιμασιών των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, καθώς και οι κατά περίπτωση Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΥΕ), συντάσσουν για κάθε ομάδα υποψηφίων πρακτικά με συνημμένους πίνακες, όπου έναντι του ονοματεπώνυμου εκάστου υποψηφίου, φαίνεται η κατά περίπτωση κρίση τους: ΕΠΙΤΥΧΩΝ - ΑΠΟΤΥΧΩΝ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΘΩΝ και ΔΙΑΚ0ΨΑΣ, τα τοιχοκολλούν στις εισόδους των αντιστοίχων Σχολών και τα αναρτούν στις ιστοσελίδες αυτών. 

(ΕΘΝΟΣ-10/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger