Αρχική » » Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα περνούν σε επιχειρησιακή φάση;

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα περνούν σε επιχειρησιακή φάση;


Η αμερικανική εταιρία Boeing ανακοίνωσε ότι στα μέσα Οκτωβρίου δοκίμασε με επιτυχία σε πύραυλο το σύστημα ηλεκτρομαγνητικής επίθεσης CHAMP (Πρόγραμμα εξελιγμένου, υψηλής ισχύος πυραύλου κατά ηλεκτρονικών συστημά­των). Ο πύραυλος σχεδιάστηκε από την Boeing, την αμερικανική Αεροπορία και τη Raytheon Ktech για να εξουδετερώνει και να καταστρέφει ηλεκτρονικά συστήματα χωρίς πρόσκρουση στο στόχο και έκρηξη, αλλά εξαπολύοντας ένα «ηλεκτρομαγνητικό τσουνάμι» με μικροκύματα μεγάλης ισχύος...

Είναι όπλο για «χειρουργικά πλήγ­ματα» κατά του εξοπλισμού. Μπορεί να πλήξει από αμυντικά συστήματα ραντάρ, ηλεκτρονικά αεροσκαφών, βάσεων διοίκη­σης μέχρι οτιδήποτε διαθέτει ηλεκτρονικές συσκευές ακόμη και απλές τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Είναι όπλο για ασφαλή πλήγματα, χωρίς παράπλευρες απώλειες και χωρίς πολιτικές επιπλοκές. 

Για... κατοικημένες περιοχές 

Οι στρατιωτικοί στόχοι καταστρέφονται σε μια σύγκρουση για να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον αντίπαλο. Η φυσική καταστροφή των κτιρίων και των υποδομών ήταν ο τρόπος εξουδετέρωσης μέχρι σήμερα. Εξουδετέρωση μπορεί να γίνει καταστρέφοντας τον ηλεκτρονι­κό εξοπλισμό χωρίς να καταστραφεί το κτίριο και χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το κτίριο-στόχος βρίσκεται σε αστική περιοχή, διότι η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική δέσμη του πυραύλου μπορεί να κατευθυνθεί στο συγκεκριμένο κτίριο και να καταστρέψει τον εξοπλισμό σε αυτό και όχι σε κάποιο παρακείμενο. Ένα βίντεο προσομοίωσης που δημοσίευσε η Boeing παρουσιάζει γραφικά τις δυνατότητες. 

Η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια λαμβάνεται από τις ηλεκτρονικές συ­σκευές και οι καλωδιώσεις τους -ακόμη και τα μεταλλικά τμήματα των τυπωμένων κυκλωμάτων πάνω στα οποία βρίσκονται τα εξαρτήματα- τη μετατρέπουν σε ηλε­κτρικό ρεύμα. Αυτό, δηλαδή, που κάνει μία κεραία, να λαμβάνει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενός πομπού και να στέλνει στο δέκτη το ρεύμα που παράγει το σήμα του πομπού. Τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συστημάτων, δηλαδή, λειτουργούν σαν κε­ραίες. Με τη διαφορά ότι ο ηλεκτρομαγνη­τικός παλμός από το CHAMP έχει εξαιρετικά μεγάλη ισχύ και βρίσκεται πλησιέστερα ώστε το ρεύμα στις συσκευές είναι τόσο μεγάλο που καίει τις πλακέτες των εξαρτημάτων, ίσως και την ίδια τη συσκευή. 

Δεν είναι γνωστή η ακρίβεια -πόσο στε­νή είναι η δέσμη των μικροκυμάτων που εκπέμπει ο πύραυλος- του πλήγματος, αλλά, σύμφωνα με την προσομοίωση, το CHAMP μπορεί να πλήξει περισσότερο από μία φορά τους στόχους. Δεν ξεκαθαρί­ζει, όμως αν ο πύραυλος επιστρέφει, αυτοκαταστρέφεται ή κάτι άλλο. 

Η δοκιμή έγινε στα δυτικά της Πολιτείας Utah και στόχος ήταν ένα διώροφο κτίριο γεμάτο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λίγα δευτερόλεπτα μετά το πλήγμα της ισχυρής δέσμης μικροκυμάτων όλες οι συσκευές νεκρώθηκαν. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 για να αναπτύξει ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο που δεν θα παράγει τον ηλεκτρομαγνη­τικό παλμό, όπως σε μια ατομική βόμβα, ο οποίος εξουδετερώνει ηλεκτρονικές συσκευές πολύ μακρύτερα από την κατα­στροφική ισχύ της πυρηνικής έκρηξης. Το σύστημα στη δοκιμή ήταν για επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας. 

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-04/4-11/4/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger