Αρχική » » ΠΑΡΑ ... ΠΟΔΑ

ΠΑΡΑ ... ΠΟΔΑ


Μια τιμημένη σημαία στη ΣΜΥ: Η τιμημένη Πολεμική Σημαία του δοξασμένου 5ου Συντάγματος Πεζικού, που πολέμησε σε όλους τους αγώνες του έθνους και διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως την άνοιξη του 1941, υπερασπιζόμενο το θρυλικό «731» ύψωμα στη Βόρειο Ήπειρο, εναντίον των επιτιθέμενων υπό το βλέμμα του Μουσολίνι Ιτα­λών, δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς....
 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στρατηγού Μιχάλη Κώσταράκου και αντιστράτηγου Θανάση Τσέλιου, αντίστοιχα, καθώς και άλλων επισήμων, ως αναγνώριση των αγώνων και της προσφοράς των στελεχών-αποφοίτων της σχολής σε όλους τους αγώνες του έθνους. Ας σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο νυν Α/ ΓΕΣ, ως ταξίαρχος, είχε δια­τελέσει διοικητής της ΣΜΥ.

Μνημείο για τους ήρωες των Ιμίων: Έπρεπε να περάσουν 17 ολό­κληρα χρόνια προκειμένου να κατασκευαστεί ένα μνημείο στην Κω, στο μεγαλύτερο νησί ως προς το Ίμια, για να τιμηθεί π θυσία των τριών ηρώων του μοιραίου ελικο­πτέρου ΑΒ-212 ASW ΠΝ-21, που έπεσαν υπέρ πατρίδος το βράδυ της κρίσεως στις προ­αναφερθείσες βραχονησίδες. 

Το μνημείο τελικά ανεγέρθηκε στη μνήμη των (τότε) υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που αποτελούσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου, και την εβδομάδα που μας πέρασε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, μαζί με άλλους επισήμους προέβη στα αποκαλυπτήρια. Αιωνία η Μνήμη των ηρωικών νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού. 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-13/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger