Αρχική » » Με ποιον είναι τελικά ο Στουρνάρας;

Με ποιον είναι τελικά ο Στουρνάρας;


Με τη χώρα ή με την τρόικα; -Αναβρασμός στους βουλευτές της Ν.Δ που τον θεωρούν «Δούρειο Ίππο»...

Βαρύ κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της Ν.Δ για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον κ. Στουρνάρα που συγκεντρώνει τα πυρά και την οργή της πλειοψηφίας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής που να έχει τη διάθεση να υποστηρίξει τον Υπουργό Οικονομικών και πολύ περισσότερο να "απολογηθεί'' για τη ματαίωση της συγχώνευσης που είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία...

Στον κ. Στουρνάρα καταλογίζεται ότι παγίδευσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να υποστούν μία βαριά πολιτική ήττα αφού για μία ακόμα φορά εμφανίστηκαν να υποκύπτουν στις απαιτήσεις και στους εκβιασμούς της τρόικας.

Θεωρούν ότι η ξαφνική απαίτηση της τρόικας να ματαιωθεί η συγχώνευση των δύο τραπεζών ήταν εν γνώση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δεν ενημέρωσε, όπως όφειλε, τον Πρωθυπουργό.

Οι βουλευτές της Ν.Δ εκτιμούν ότι ο κ. Στουρνάρας κινείται ανεξέλεγκτα, μιλάει απευθείας με το Βερολίνο και τον κ. Σόιμπλε και παρακάμπτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Πρωθυπουργό. Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας το ερώτημα: '' Με ποιον είναι τελικά ο κ. Στουρνάρας; Με τη χώρα ή με την τρόικα;''

Στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος αφού μαζί με τον κ. Στουρνάρα έχουν τις κύριες ευθύνες για την ματαίωση της συγχώνευσης. Τους καταλογίζουν παρελκυστική τακτική για να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να τεθεί εκβιαστικά η απαίτηση της τρόικας ενώ ευθύνες αποδίδονται και στον Διοικητή της Εθνικής ( και στενό φίλο του Πρωθυπουργού) κ. Τουρκολιά.

Οι βουλευτές της Ν.Δ, ιδιαίτερα αυτοί που θεωρούνται ότι εκφράζουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι ιδιαίτερα οξείς απέναντι στον κ.Στουρνάρα.Θεωρούν ότι έχει ήδη αποτύχει ως Υπουργός και αποτελεί ''Δούρειο Ίππο'' που θα συσσωρεύσει μεγάλα δεινά στην παράταξη αλλά και στη χώρα.

Θεωρούν επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Σόιμπλεκαι αργά ή γρήγορα θα βάλει στο τραπέζι και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, μετά και τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.

Υποστηρίζουν ότι η μη εξυπηρέτηση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αλλά και η συνεχιζόμενη ύφεση, που δεν ανακόπτεται, θα οδηγήσει σε ''κούρεμα'' των καταθέσεων και στην Ελλάδα και δεν θεωρούν διόλου τυχαίο το δημοσίευμα του Spiegel.

newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger