Αρχική » » Χρόνια πολλά σε όλους!

Χρόνια πολλά σε όλους!


Η λαϊκή ετυμηγορία μετατρέπει την ξύλινη μαριονέτα σε βουλευτή.
Η ημέρα του ψευταράκου μπορεί να τιμάται και να εορτάζεται καθημερινά, αλλά, όσο και να το κάνουμε, η Πρωταπριλιά έχει άλλη αίγλη... 

Ελάχιστοι θυμούνται και τιμάνε την 1η Απριλίου του 1955, όταν ξεκίνησε ο αντιαποικιακός αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύ­προ. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια εθνικιστικά και ανεύθυνα στη χώρα της κυρίας -πασών των κεμαλικών- Ρεπούση...
 
Αντιθέτως, τα γενέθλια του Πινόκιο είναι πάνδημη γιορτή. Δη­λαδή, σε καθημερινή βάση οι κατ' επάγγελμα σωτήρες της πατρίδας αντιγράφουν τον χαρακτήρα του ιταλικού παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι και κατορθώνουν να μας φλομώνουν στο παπατζιλίκι, δίχως να μεγαλώνει η μύτη τους. 

Όμως, μεγαλώνουν, παχαίνουν και φαρδαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η εκλογική απήχησή τους. Σήμερα, που λέτε, αν ήταν αλή­θεια όσα μας έλεγαν επί περίπου 40 χρόνια οι γραβατοφόροι εκποιητές μας, η κατάσταση θα είχε ως εξής: 

Το να δένεις το σκυλί σου με λου­κάνικα θα είχε απαγορευτεί διά νόμου και ο ποινικός κώδιξ θα το χα­ρακτήριζε κακοποίηση. 
Θα έπρεπε να φοράς στον κύνα σου περιδέραιο από Σβαρόφσκι και το λουρί θα οριζόταν να έχει κατα­σκευαστεί από μετάξι (το πολύ σα­τινέ). 
Επίσης, το ημερομίσθιο στην Ελ­λάδα της ισχυρής Ευρώπης θα είχε ξεπεράσει εκείνο του Λουξεμβούρ­γου καθώς και της Ελβετίας. 

Γιαούρτι 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα είχαν προκαλέσει τέτοια άνθηση στην οικονομία και στον τουρισμό, ώστε οι επίδοξοι επισκέπτες μιας πατρίδας που δόξασε η Γιάννα θα προτιμούσαν να αγοράσουν ακίνη­το παρά να τα σκάσουν χοντρά στα υπερπλήρη και απλησίαστα ξενοδο­χεία. 

Επιπλέον, συμφωνά με τις κατά καιρούς διακηρύξεις των αλληλοδιάδοχων κυβερνήσεων περί «επένδυσης στη γνώση και την τεχνολογία», η Ελλάς θα είχε απόκτησει με δόξα και τιμή το πρώτο της κοσμοδρόμιο και θα είχε ήδη απογειωθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή για το δρο­μολόγιο Άρης, Ερμής, Πλούτωνας, στάση Δίας - τέρμα Κάτω Πατήσια. 

Στο πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου θα περιλαμβάνονταν λαμπρά δείγματα της φυλής μας, όπως ο ΓΑΠ, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Τάσος Μαντέλης, ο Κώστας Σημίτης, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γεώργιος Πανταγιάς. 

Έτι δε η Τουρκία, έχοντας κατακοκκινίσει από ντροπή ένεκα των φι­λικών χειρονομιών μας (Ίμια, Οτσαλάν κλπ.), θα είχε αυτοδιαλυθεί, ζη­τώντας παράλληλα συγγνώμη για τις γενοκτονίες που κατά καιρούς διέπραξε εις βάρος μας. 

Τα λαμόγια θα είχαν μπει φυλα­κή, η ανεργία θα ήτο άγνωστη λέξη και η θάλασσα θα είχε γίνει οπωσδή­ποτε γιαούρτι. 

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚ0
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger