Αρχική » » Σαρωτικές αλλαγές στις Εν. Δυνάμεις

Σαρωτικές αλλαγές στις Εν. Δυνάμεις


Καταργούνται Α' και Β΄ Σώματα Στρατού, «κουρεύονται» στρατηγοί και κλείνουν 45 στρατόπεδα με διαταγή της τρόικας! 

Σε σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, η οποία επιχειρεί να επιβάλει με κάθε τρόπο τη συρρί­κνωση του Στρατεύματος, προχω­ρά η πολιτική ηγεσία του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας....

Λουκέτα σε στρατόπεδα, κατάρ­γηση δύο Σωμάτων Στρατού, μεί­ωση κατά 40% - 45% στη δομή της διοίκησης, άρα και σε προσωπικό σε βάθος χρόνου, καθώς και μείω­ση έως 25% στις θέσεις των ανώ­τατων αξιωματικών είναι τα βασικά στοιχεία της νέας δομής των Ενό­πλων Δυνάμεων που παρουσία­σε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (σ.σ.: τα μέλη της υποδέχονταν ευειδείς υπαξιωματικίνες!). 

Ειδικότερα, με μοναδικό γνώ­μονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Στρατεύματος, που έχει ζητήσει κατ' επανάληψη η τρό­ικα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο επέρχονται ριζικές αλλα­γές στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς μπαίνει οριστικό λουκέτο σε 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, καταρ­γούνται παράλληλα το Α' και το Β' Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40%-45% η δομή της διοίκησης. 

Επιπλέον, μπαίνει λουκέτο σε τέσσερα αεροπορικά αποσπάσμα­τα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και σε αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρ­χεται καταιγίδα μεταθέσεων και περιορίζονται κατά 20% οι θέσεις των ανώτατων αξιωματικών. 

Η Μεραρχία της Τρίπολης παύ­ει να υφίσταται και μετατρέπεται σε διοίκηση για τα κέντρα εκπαιδεύ­σεως των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις και των τριών Κλάδων τίθενται υπό ενιαία διοί­κηση και αποτελούν τη δύναμη τα­χείας αντίδρασης. 

Κόβουν τα φτερά 

Όσον αφορά την Πολεμική Αερο­πορία, περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί, με τέσσερα αερο­πορικά αποσπάσματα να κλείνουν (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιω­άννινα), ενώ ορισμένες σμηναρχί­ες μεταπίπτουν σε αεροπορικά απο­σπάσματα. Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο από το Συμ­βούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελεί­ων (ΣΑΓΕ) όσο και από το Συμβού­λιο Άμυνας (ΣΑΜ) από τον περα­σμένο Αύγουστο, αλλά παρέμεναν στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας. 

Παρόμοια είναι και τα στοι­χεία για το Πολεμικό Ναυτικό, με το «μαχαίρι» να πέφτει κυρίως στις Μοίρες. Με τη νέα δομή των Ενό­πλων Δυνάμεων θα εξοικονομη­θούν εφάπαξ περί τα 100.000.000 ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγω της εξοικονόμη­σης λειτουργικών δαπανών. 

Υπολογίζεται περί τα 6.000.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να με­γαλώσει το επιχειρησιακό πρόβλη­μα του Στρατεύματος. Πάντως, ανε­ξάρτητα των οροφών, το προσωπι­κό των Ενόπλων Δυνάμεων βαί­νει συνεχώς μειούμενο τόσο λόγω του δημογραφικού προβλήματος (τα επόμενα χρόνια οι κληρωτοί θα είναι έως και 10.000 λιγότεροι) όσο και λόγω της αναστολής προσλή­ψεων επαγγελματιών οπλιτών και της μείωσης που επέβαλε η τρόι­κα κατά συνολικά 55% τα τελευταία χρόνια των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. 

(Εφ. Δημοκρατία 26/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger