Αρχική » » Πλωτάρχης τους μήνυσε για το «μαχαίρι» στις συντάξεις!

Πλωτάρχης τους μήνυσε για το «μαχαίρι» στις συντάξεις!


Κλέβουν τον ιδρώτα των στρατιωτικών 
Βολές κατά της κρατικής αναλγησίας εξαπολύει με τη μήνυση που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων των στρατιωτικών ο πλωτάρχης ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά που οδήγησαν χιλιάδες πολίτες στην ανέχεια πρέπει να πληρώσουν. 

Την κατεπείγουσα ποινική διερεύνηση του καυτού ζη­τήματος των περικοπών που έχουν υποστεί οι συνταξιού­χοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κατά την τελευταία τριετία, ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω­άννη Τέντε, μέσω μηνυτήριας ανα­φοράς, ο Παναγιώτης Σταμάτης, πλωτάρχης εν αποστρατεία του Πολε­μικού Ναυτικού... 

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ 

Παρακινούμενος από τις αγωνίες των συναδέλφων σχετικά με την πρόταση της τρόικας για ανακοπή της σύ­νταξης σε όσους δικαιούχους είναι κάτω των 60 ετών, όπως τις παρουσί­ασε πριν από δύο εβδομάδες Το ΧΩΝΙ και με βασικό του επιχείρημα ότι η Ο­λομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, πως οι μειώσεις των συ­ντάξεων είναι αντισυνταγματικές, πα­ράνομες και καταχρηστικές, ο Πανα­γιώτης Σταμάτης προσέφυγε στη Δι­καιοσύνη ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας. «Οι συνεχείς μειώσεις και η κατάργηση των δώρων με έχουν οδη­γήσει στην αναξιοπρεπή διαβίωση», κατήγγειλε ο ίδιος Στο ΧΩΝΙ, περιγρά­φοντας με λεπτομέρειες σε ποιο σημείο έχουν φέρει χιλιάδες ένστολους και απόστρατους οι επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων του τόπου. 

Σύμφωνα με το συνομιλητή μας, «με δύο σχεδόν διαδοχικές πράξεις, στα τέ­λη του 2012 και στις αρχές του 2013, μου επιβλήθηκαν νέες άδικες, αλλά και αντισυνταγματικές περικοπές στην ήδη πενιχρά σύνταξη μου». Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε πως το μέγεθος των πε­ρικοπών στους στρατιωτικούς συντα­ξιούχους είναι πολύ σημαντικό και σαφώς μεγαλύτερο των λοιπών «ειδι­κών» μισθολογίων, λόγω των μεγάλων μειώσεων στους βασικούς μισθούς -κυ­ρίως- αλλά και στα λοιπά επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών. «Αν α­θροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημά­των ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 50%. Αυτό, απλά, σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση», τόνισε στην εφημερίδα μας ο απόστρατος πλωτάρχης, που συ­νταξιοδοτήθηκε το περασμένο έτος. 

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ 

Αυτό που τον εξόργισε ήταν η α­πόφαση για αναδρομική παρακράτηση των μειώσεων των συντάξεων των στρατιωτικών από την 1η Αυγούστου 2012. Μια κίνηση παράνομη και κα­ταχρηστική με βάση την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Το Σύνταγμα και το πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβα­σης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δεν εγγυώνται ορισμένο ύψος μισθού ή σύνταξης. Ο περιορισμός τους, όμως, από το νομοθέτη επιβάλλεται το μεν να μην θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικονομικώς ασθενέστερων τάξεων, το δε να πρόκειται για μέτρο ικανό και πρόσφορο για την ε­ξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέ­ροντος, τηρουμένων των αρχών της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας», ανα­φέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του -προς τον Ιωάννη Τέντε- ο Πανα­γιώτης Σταμάτης. 

ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 

Η αλήθεια είναι πως οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών δεν αναζή­τησαν ποτέ εναλλακτικές λύσεις για την αύξηση των κρατικών εσόδων. Αγνοή­θηκε, δε, επιδεικτικά η απόφαση 668/2012 της Ολομέλειας του Συμβου­λίου της Επικρατείας, επί των εφαρμοστικών διατάξεων του μνημονίου, που υπογράμμιζε πως «δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβά­νονται προς αντιμετώπιση της δυσμε­νούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι κατά κανόνα είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων -κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υπο­χρεώσεων προκαλείται σε μεγάλο πο­σοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία». 

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως όταν λέει μια ανώτατη αρχή ότι κάτι είναι παράνομο δεν μπορούν να το ε­φαρμόζουν. Στόχος μου είναι να πιέσω. Άλλωστε όλες οι μάχες είναι για να δίνονται», τόνισε Στο ΧΩΝΙ ο κ. Στα­μάτης αγωνιώντας για το μέλλον του ανήλικου παιδιού του. «Είναι άθλια η κατάσταση. Παίρνω γύρω στα 800 ευρώ. Πώς θα ζήσει το παιδί μου.» συ­μπλήρωσε εξοργισμένος. 

«ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ» 

Ο Παναγιώτης Σταμάτης συμπλήρωσε 32 χρόνια στο Σώμα πριν βγει στη σύ­νταξη. Αγωνίστηκε σκληρά, ελπίζοντας πως θα ανταμειφθεί για την προσφορά του και θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου του ήρεμος κοντά στην οικογένεια του. Δεν είναι μόνο αυτός. Στην ίδια θέση βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Όλοι αυτοί που ψάχνουν πώς θα «κρατηθούν» μετά τις κα­ταιγιστικές περικοπές των τελευταίων ετών. Ο πλωτάρχης ε.α., που επιμένει πως τα μνη­μόνια -παρατύπως- δεν ψηφίστηκαν με ενι­σχυμένη πλειοψηφία στη βουλή και πως ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών παράνομα υπογράφει πλέον κάθε μνημόνιο ή δανειακή σύμβαση, παρουσίασε Στο ΧΩΝΙ και τον τρό­πο με τον οποίο το κράτος χειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια τις ανταποδοτικές εισφορές των στρατιωτικών: «Το καθεστώς της κομματοκρατίας δεν σεβάστηκε τις ασφαλιστικές εισφορές. Όταν τα έσοδα του κράτους δεν επαρκούσαν για τα έξοδα των επαγγελματι­ών της εξουσίας, όπως η εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων και η κομματική προπαγάνδα, κάθε κυβέρνηση λεηλατούσε αδιάντροπα τα ασφαλιστικά ταμεία». 

(Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ 0 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger