Αρχική » » «Ήρθαν ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μας...»

«Ήρθαν ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μας...»


Στην κρίσιμη συζήτηση στον Ευρωκοινοβούλιο για τους χειρισμούς της κυ­πριακής κρίσης, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, υποστήριξε την επανένωση της Κύπρου (δηλαδή την τουρκοποίησή της) για να προσελκύσει τουρκικές επενδύσεις. 

Αυτήν τη μεγαλειώδη φράση του Ελύτη από το «Άξιον Εστί» μάς επαναλάμβαναν συχνά η μάνα μας και η γιαγιά μας για τη Μικρα­σιατική τραγωδία και το τουρκικό πογκρόμ της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955, που αφάνισε τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, και για την κατοχή της μισής Κύπρου από τον τουρκικό «Αττίλα». Το ελληνικό κράτος δεν στάθηκε ικανό μετά τον Ελευθέριο Βε­νιζέλο να προστατεύσει αποτελεσματικά τον ευρύτερο ελληνισμό και να αναστείλει τη συρρίκνωση ή τον αφανισμό του. Και ήδη, βαθμηδόν, φανερώνεται ανήμπορο να προστατεύσει και το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του....
 
Μετά την Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκεται σε πόλεμο, με την κοινωνία να οδεύει στην κόλαση. Η διαπραγματευτική ισχύς βρίσκεται στο ναδίρ σε όλα τα επίπεδα. Σημαίνει ότι στον διαρκή διπλωματικό πόλεμο θέσεων η απώλεια κύρους και διαπραγματευτικής δύναμης αντανακλάται στον τρόπο που την αντιμετωπίζουν εταίροι, γείτονες και δα­νειστές. Όσο για τα περί «αναδιαπραγμά­τευσης» του Μνημονίου, όλοι μάς λένε ψέ­ματα. Η χώρα είναι πλήρως εξαρτημένη από τις αποφάσεις της τρόικας. 

Το βλέπουμε με τον πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά της Κύπρου. Αλλά ο βίαιος εξαναγκασμός και η αποδοχή από την Κύπρο του σχεδίου για τη διάσωση της χώρας γί­νονται με όρους πολιτικής ρουλέτας. Όταν υπάρχει πόλεμος, όταν η εθνική επιβίωση κρέμεται από μια κλωστή, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές κουβέντες, αντιθέτως, ανοίγει ο δρόμος για να δικαιολογούνται κάθε είδους μακιαβελικά στρατηγήματα. 

Ομολογώ πως δεν εκτιμώ τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Άλλωστε, είναι πρωταθλητής του αριστερού ψεύδους και δεινός χαμαι­λέοντας. Ωστόσο, χθες ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του. Με την ευκαιρία της συζή­τησης στο Ευρωκοινοβούλιο για τον άθλιο χειρισμό της κυπριακής κρίσης, πολλοί ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το Euro group και την Κομισιόν για τη μη υπεράσπιση των εγγυημένων καταθέσεων και κάποια κράτη-μέλη για την «αποικιακή» προσέγγιση. Στην ομιλία του, λοιπόν, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ υπο­στήριξε τη σύσφιγξη των σχέσεων της Κύ­πρου με την Τουρκία με στόχο την επανένωση της (δηλαδή την τουρκοποίησή της) για να προσελκύσει τις τουρκικές επενδύσεις ως μόνη λύση για να ανακάμψει οικονομικά. Επίσης, αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για την ένταξη της στην Ε.Ε, λέγοντας πως θα είχαν προχωρήσει αν η Κύπρος ήταν ενωμένη. (Αει σιχτίρ!) 

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Σο­σιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοι­νοβούλιο Χάνες Σβόμποντα ορθώς δήλωσε πως «πρέπει να τερματιστεί η νέο-αποικιακή συμπεριφορά του Συμβουλίου και της τρόικας στην Κύπρο». Εκ μέρους των Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών, ο Βέλγος Γκι Φέρχοφστατ είπε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε τι ακριβώς πήγε στραβά, προσθέτοντας πως η ΕΚΤ, η τρόικα και ο πρόεδρος του Euro group, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, έχουν να απαντήσουν σε δύσκολες ερωτήσεις. Εάν δεν δοθούν αυτές οι απαντήσεις, τότε το Ευρωκοινο­βούλιο θα πρέπει να συστήσει μια εξεταστική επιτροπή, τόνισε. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν, ο οποίος παρέστη στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτιμούσε μια πιο σταδιακή προσαρμογή για την Κύπρο, αλλά εφόσον τα κράτη-μέλη δέχονταν να δανείσουν μόνο 10 δισ. ευρώ αυτό δεν ήταν εφικτό και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των κατηγοριών. 

Εγώ, πάντως, προτείνω στον Κον-Μπεντίτ να γίνει σύμβουλος του Αναστασιάδη, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τα πιστεύω του στο σχέδιο Ανάν. Η οικονομική υποταγή της Κύπρου μπορεί να μην αποδειχθεί πρόσκαιρη και ίσως αποτελέσει την αρχή μιας νέας τραγωδίας με την υπογραφή ενός σύγ­χρονου νέου σχεδίου Ανάν, έγραφα ήδη στις 24 Φεβρουαρίου. 

Αν τα αναφέρω όλα αυτά, είναι γιατί προ­βληματίζουν τα βάσιμα σενάρια ότι με μοχλό το Μνημόνιο θα ασκηθούν πολιτικές πιέσεις στην ηγεσία της «νέας» Κύπρου, προκειμένου να δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα. Να υπο­χρεωθεί, δηλαδή, να συμφωνήσει σε μια λύση του Κυπριακού κατά τα πρότυπα του επονείδιστου σχεδίου Ανάν. Να σας θυμίσω ότι, εκβιαζόμενη, η Κύπρος προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με «Δούρειο Ίππο» το σχέδιο Ανάν, είχε κληθεί να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα: τη νομιμο­ποίηση της εισβολής του τουρκικού «Αττίλα». Ήταν το πολιτικό τερατούργημα των Αμε­ρικάνο-Βρετανών κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες της Τουρκίας και του παμπόνηρου νομικού Ντενκτάς. Καταργούσε την ενότητα του ελληνοκυπριακού κρότους, εξισώνοντας τις δύο κοινότητες. Δηλαδή καταργούσε την (αρχαιότατη) αρχή της πλειοψηφίας και την αντικαθιστούσε με την αρχή της ομοφωνίας δύο ανίσων πλην εξισωμένων κοινοτήτων, οδηγώντας σ' ένα ομοίωμα κρότους, θνησιγενούς και ανεμπράγματου. Τότε οι φανατικοί προπαγανδιστές του σχε­δίου Ανάν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Αναστασιάδης. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε... 

ΑΝΑΛΥΣΗ από τη ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-18/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger