Αρχική » » «Απελπισμένη» ενέργεια ή «μεγάλο παιχνίδι;»

«Απελπισμένη» ενέργεια ή «μεγάλο παιχνίδι;»


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου 

Ορκίστηκε η νέα Ιταλική Κυβέρνηση που προέκυψε από την απροσδόκητη συνεργασία του «δεξιού-συντηρητικού» Κόμματος του κ berlusconi με το «αριστερό» Κόμμα του κ Letta!... Αντιπρόεδρος στη Νέα Κυβέρνηση θα είναι ο k. Alfano, προερχόμενος από το Δικαστικό Σώμα και έμπιστος Σύμβουλος του κ. Berlusconi… 

Για πολλούς η επιλογή της συνεργασίας του κ. Berlusconi με το Δημοκρατικό Κόμμα του κ Letta ήταν μια πρώτου μεγέθους έκπληξη (που βρίσκεται στα σύνορα πράξεων που χαρακτηρίζονται ως «απελπισμένες ενέργειες». 

Ένα τμήμα του Κόμματος του κ. Letta έχει τις ρίζες του στο παλαιό και δυναμικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας το οποίο ήταν και συμβολικά και πραγματικά «Κόκκινο πανί» για τον συντηρητικό κ Bewrlusconi. 

Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι ο ίδιος ο κ. Letta είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός της Αριστεράς πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας που έχει χαρακτηρισθεί από τα Ιταλικά ΜΜΕ και κοινωνιολόγους-πολιτικούς αναλυτές ως «γεφυροποιός». 

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ο θείος του κ. Letta, και συγκεκριμένα ο κ Gianni Letta υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο έμπιστους Συμβούλους του κ Berlusconi… 

Αύριο ο κ Letta και η νεοσύστατη Κυβέρνησή του, αφού ανακοινώσουν το ‘πρόγραμμά’ τους στη συνέχεια θα ζητήσουν την καθιερωμένη «ψήφο εμπιστοσύνης» από την Ιταλική Βουλή και την Γερουσία. 

Πρόκειται για μια «απελπισμένη ενέργεια» του k. Berlusconi στην Ιταλία που ταλανιζόταν ακυβέρνητη τους τελευταίους μήνες ή, με την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας του, μια τρανταχτή επιβεβαίωση ότι o Cavaliere ήταν και παραμένει ‘άριστος παίκτης’ στο πολιτικό παλκοσένικο; 

Κοντός ψαλμός…Αλληλούια!… 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger