Αρχική » » Ο Άδωνις και οι φραπέδες

Ο Άδωνις και οι φραπέδες


Για τα αναστάσιμα δώρα σας προτιμήστε βιβλία. Δεν παχαίνουν και δεν μαραίνονται. Καταπολεμούν και την αμάθεια... 

Το ματς με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν πρόκειται να σταματή­σει διότι το κύπελλο (η ιστορι­κή αλήθεια για τον ρόλο της Δεξιάς στη Μικρασιατική Καταστροφή) είναι βαρύτιμο. Διαβάστε πού απέδωσε ο Άδωνις το δημοψήφισμα για την επι­στροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου Α', το οποίο διοργάνωσε η κυβέρνηση του 1920: «Γιατί; Γιατί ήταν η τρέλα του ηρωικού "Όχι". Να τα βάλουμε με τους ξένους! Να χτυπήσουμε τους Βρετανούς! Ποιοι είμαστε, ρε; Καθί­στε, ρε. Περιμένετε, ηρεμία! Λέγεται συσχετισμός δυνάμεων»... 

Σύμφωνα με τις παιδαριώδεις και υβριστικές για την παράταξη απόψεις του βουλευτή της Ν.Δ., οι βασιλόφρονες του 1920 ήθελαν να τα βάλουν με τους ξένους, να χτυπήσουμε τους Βρετανούς! Τολ­μάει να διατυπώνει τέτοιες ανακρίβει­ες ενώ είναι γνωστό ότι η Ηνωμένη Αντιπολίτευσις είχε διακηρύξει με υπόμνημα που απεστάλη προς τους Συμμάχους (την Αντάντ) ότι «υποστή­ριζε την εξωτερική πολιτική που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση Βενιζέλου» (Νίκος Νικολόπουλος, «Δημήτριος Γούναρης - Πολιτική Βιογραφία», σελ. 402). Είναι αξιοπερίεργο πού ανακά­λυψε ο κ. Γεωργιάδης την πρόθεση των εκλογέων του Γούναρη να «τα βά­λουν με τους Βρετανούς». 

Φραπές και πόλεμος 

Στη συνέχεια της τηλεοπτικής δημηγορίας του, ο άνθρωπος που σκυλεύει τη μνήμη των νεκρών της παράταξης συνδέει τα ασύνδετα: Τους δεξιούς του 1920, τους 300 του Λεωνίδα και τους σημερινούς αντιμνημονιακούς. Είπε ανερυθρίαστα: «Βλέπεις πώς με­γάλωναν τα παιδιά αυτά στην αρχαία Σπάρτη, τα λυπάσαι. Κλαις! [...] Δηλα­δή για να φτάσουν οι 300 να είναι αυ­τοί οι 300 που σταματήσανε τους Πέρ­σες, δεν ξυπνήσανε μια ημέρα από την καφετέρια, από τον φραπέ και είπανε "Σώπα, ρε, εδώ είναι ο Λεωνίδας, εί­μαστε 300 πάμε να τους σταματήσου­με"! Αυτοί τέσσερις αιώνες, τρεις αιώ­νες, δίνανε τα παιδιά τους από τα επτά τους χρόνια και δεν τα ξαναβλέπανε οι γονείς μέχρι να πεθάνουνε. [...] Έτσι μάλιστα. Να τα βάλεις με τους ξένους. Αν έχεις κάνει τέτοια προετοιμασία; Αν έχεις γίνει ο καλύτερος στον κό­σμο; Ναι, να τα βάλεις. Αλλά όταν εί­σαι μια μικρού ή μεσαίου μεγέθους δύναμη, θα πας να τα βάλεις με όλο τον δυτικό κόσμο; Είμαστε με τα κα­λά μας τώρα;» 

Δηλαδή, οι πολεμιστές του Σαγ­γαρίου βγήκαν από τους καφενέδες; Ήταν αργόσχολοι; Παράτησαν τους καφέδες και κυνήγησαν τον Κεμάλ; Δεν πολέμησαν στους Βαλκανικούς; Αιδώς, Αργείοι! 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-25/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger