Αρχική » » Αφησαν άφωνο (και) το ΝΑΤΟ

Αφησαν άφωνο (και) το ΝΑΤΟ


Μεγάλη χαραμάδα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας άνοιξαν τρεις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι διέπρεψαν για μια ακόμη φορά συμμετέχοντας στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Αλμπαθέτε στην Ισπανία....

Στο συγκεκριμένο TLP συμμετείχε η 331η Μοίρα της 114ης Πτέρυγας Μάχης Π.Μ. (Τανάγρα) με τέσσερα Mirage 2000-5. Φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη τη συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.

Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου, ιδού ποιοι άλλοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, έξι γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, δύο ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), τέσσερα Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και δύο ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Ελληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331η Μοίρα).

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα ελληνικά φτερά:

- Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίστηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!
- Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος ψηφίστηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους.
- Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για τρίτη φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα και ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης για την υποστήριξη των αποστολών τέσσερα MiG-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μεικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

(Εφ. Δημοκρατία-03/4/2013)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger