Αρχική » » Αιχμές Παναγιωτόπουλου για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

Αιχμές Παναγιωτόπουλου για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.


Σύνοδος υπουργών Άμυνας Ε.Ε. 

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιο­χή της Βαλκανικής και ιδιαίτερα η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου, η ευρωπαϊκή συνεργα­σία στον τομέα της αμυντικής βιομη­χανίας, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας, μονοπώλησαν το με­γαλύτερο μέρος της χθεσινής Συνό­δου υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊ­κής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο... 

Στο περιθώριο της Συνόδου και σε σειρά συναντήσε­ων που είχε με τους Ευρωπαίους ομο­λόγους του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έθεσε υπόψη τους τις ελληνικές θέ­σεις και την αυξημένη πίεση που υφί­σταται η χώρα μας εξαιτίας της τουρκι­κής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αλλά και τις συνεχείς καταπατήσεις των κανόνων Διεθνούς Δίκαιου στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα στην περίπτωση τόσο της ελληνικής όσο και της κυ­πριακής ΑΟΖ. 

Κατά της διάρκεια της Συνόδου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ε.Ε να αποκτήσει τον δικό της αμυντι­κό βραχίονα σε σχέση με την προσπά­θεια που καταβάλλεται προκειμένου αφενός να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών, αφετέρου να υπάρξει ένας επιπλέον βαθ­μός αυτονομίας από το ΝΑΤΟ. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου στις συζητήσεις είχε προσκληθεί και έλα­βε μέρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ). 

Παρά το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις, εκτι­μάται πως η συγκεκριμένη Σύνοδος αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προ­ετοιμασίας για τη διεξαγωγή του Ευ­ρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρί­ου για θέματα άμυνας, στο πλαίσιο του οποίου, όπως εκτιμάται, θα τε­θούν οι βάσεις υλοποίησης για μια σει­ρά από θέματα που απασχολούν την αμυντική πολιτική της Ε.Ε., όπως είναι ο καλύτερος συντονισμός των ευρω­παϊκών κρατών στην κυβερνοάμυνα, η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών κ.ά. 

Να σημειώσουμε πως στο «μενού» της συγκεκριμένης Συ­νόδου, οι εργασίες της οποίας άνοι­ξαν το βράδυ της Δευτέρας με το κα­θιερωμένο δείπνο εργασίας, συζητή­θηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Μαλ και στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ, καθώς επίσης και τα προβλήματα ασφαλείας στη Λιβύη και η επίδρασή τους στη ζώνη του Σαχέλ. 

ΓΙΩΡΓ. ΔΙΟΝ. 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-24/04/2013)

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger