Αρχική » » Συνύπαρξη ευρω-δραχμής προτείνουν οι ευρωσκεπτικιστές

Συνύπαρξη ευρω-δραχμής προτείνουν οι ευρωσκεπτικιστές


Από τα δύο, διάλεξε και τα δύο 

Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν αποκλείει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου να ψηφίσει το κόμμα Alternative fur Deutschland (AfD) (Εναλλακτική (πρόταση) για τη Γερμανία), το οποίο πρεσβεύει την έ­ξοδο της χώρας από την ΟΝΕ και την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο. Στην ίδια δημοσκόπηση, που έγινε για Λο­γαριασμό της εφημερίδας Welt am Sonntag, το 46% των ψηφοφόρων του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ψη­φίσουν αυτό το νέο κόμμα... 

Ακόμη και αν το AfD δεν καταφέρει να υπερβεί το εκλογικό «κατώφλι» του 5%, φαίνεται ότι μπορεί να στερήσει από το FDP την είσοδο στη Βουλή, αφήνονιας έτσι τους Χρισιιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ χωρίς τον βασικό τους κυβερνητικό εταίρο. 

Το νέο κόμμα έχει ήδη περίπου 7 000 μέλη, πολλά από τα οποία είναι επι­φανείς «ευρωσκεπτικιστές», και έχει ι­δρύσει τα 16 παραρτήματα στα αντί­στοιχα γερμανικά κρατίδια που απαιτούνται γιο να πάρει μέρος στις ομο­σπονδιακές εκλογές. 

Οι θέσεις του AfD δεν έχουν ακό­μη «κωδικοποιηθεί», οι βασικές αρ­χές όμως είναι γνωστές Το ευρώ έ­φερε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε και μοιραία θα οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν όχι σε κάτι χειρότερο. 

Κάποιοι στους κόλπους του πρε­σβεύουν τη συντεταγμένη διάλυση του ευρώ και την επιστροφή στο γερμανι­κό μάρκο και τα αντίστοιχα εθνικά νομίσματα. Άλλοι είναι λιγότερα ριζοσπαστικοί, όπως ο Βίλχελμ Χάνκελ, ο οποίος υπήρξε στενότατος συνεργάτης του πρώην ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών, Κάρλ Σίλερ. Ο Χάνκελ, σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine, προ­τείνει την υιοθέτηση ενός διττού συστήματος, όπου το ευρώ θα συνυ­πάρχει με τα εθνικά νομίσματα. Υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο το κοινό νόμισμα θα είναι σταθερό όσο και ο χρυσός. Ειδικά για την Ελλάδα, υ­ποστήριξε ότι με τα παράλληλα νομί­σματα «θα μπορούσε να υποτιμήσει τη δραχμή της έναντι του ευρώ και με αυτό τον τρόπο θα τόνωνε την οικονομία της. Θα γινόταν πιο ανταγωνιστι­κή και μέρος του τουρισμού θα επέ­στρεφε από την Τουρκία». 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΒΑΚΑΣ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-09/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger