Αρχική » » Κυβερνητική οπισθοχώρηση για τους αλλοδαπούς στις στρατιωτικές σχολές

Κυβερνητική οπισθοχώρηση για τους αλλοδαπούς στις στρατιωτικές σχολές


Χάρη στην τρικομματική ομοφωνία τούς δίνει και φέτος το δικαίωμα εισαγωγής. 
Η ΝΔ είχε καταθέσει τροπολογία μέσω της οποίας ζητούσε την επαναφορά του γένους για λόγους εθνικής ασφάλειας, για να την αποσύρει όμως λίγους μήνες μετά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους. 
Νάρκη στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων βάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαλείφοντας και από τη φετινή προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ) την προϋπόθεση του ελληνικού γένους.
Στην προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 απαλείφεται η προϋπόθεση του ελληνικού γένους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να καταλάβουν θέσεις αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η προκήρυξη δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αφορά το ακα­δημαϊκό έτος 2013-2014 και, πέρα από το γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να καταλάβουν θέσεις αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προβλέ­πει ταυτόχρονα σημαντική μεί­ωση, περίπου 30%, των εισακτέων στις ΑΣΕΙ....

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία, πέρα από τις απροσδιόριστες συνέπειες που αναμένεται να έχει σε ό,τι αφορά τόσο τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και διατήρηση της μαχητικής ικανότητος του στελεχιακού δυ­ναμικού των Ενόπλων Δυνάμε­ων, εμπεριέχει και σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις, δεδομέ­νου ότι καθ' όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έλαβε χώρα ένα πολιτικό αλισβερίσι μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μην προ­κληθούν τριγμοί στην κυβέρνη­ση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εξάλ­λου, είχαν αναγάγει το συγκεκρι­μένο θέμα σε μείζον ζήτημα, επι­διώκοντας μέσω της απάλειψης του ελληνικού γένους από την προϋπόθεση για την εισαγωγή στις ΑΣΕΙ να τονώσουν, σχετικά ανέξοδα, το αριστερό προφίλ τους. 

Να σημειώσουμε, εξάλ­λου, πως η παραπάνω προϋπόθεση καταργήθηκε στην κυριο­λεξία εν μια νυκτί το 2010 μέσω μιας απλής υπουργικής απόφασης που έλαβε ο τότε ΥΕΘΑ Ευάγγ. Βενιζέλος, εντασσόμενη στο «άνοιγμα» που έκανε η πρώ­τη κυβέρνηση Παπανδρέου προς τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονταν στη χώρα μας, έναν μεγάλο αριθμό εκ των οποίων επιχείρησε με συ­νοπτικές διαδικασίες να νομιμο­ποιήσει παρέχοντας τους ελληνική ιθαγένεια μέσω του λεγόμε­νου «Νόμου Ραγκούση». 

Υπαναχώρηση 

Το εντυπωσιακό είναι, όμως, πως στα όρια του κοινοβουλευτι­κού εμπαιγμού κινήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καταθέ­τοντας πριν από περίπου έναν μήνα τροπολογία μέσω της οποί­ας ζητούσε την επαναφορά του γένους για λόγους εθνικής ασφάλειας. Την τροπολογία υπέ­γραφαν 84 βουλευτές της ΝΔ, ενώ, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη και άλλων κοινοβου­λευτικών κομμάτων αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών, ήταν βέβαιο ότι θα περνούσε. 

Κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων, όμως, με τους κυβερνητικούς εταίρους της, η Λεωφόρος Συγγρού απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, με την αιτιολογία ότι είχε κατατεθεί σε άσχετο νομο­σχέδιο και τη δέσμευση ότι θα την κατέθετε εκ νέου εντός ολί­γων ημερών. Τελικά η τροπολο­γία δεν κατατέθηκε ποτέ. Να ση­μειώσουμε πως ήδη ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπου­δαστών στις στρατιωτικές σχο­λές δεν είναι Έλληνες στο γένος, ενώ με δεδομένο ότι η απαλοιφή της συγκεκριμένης προϋπόθε­σης έγινε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδα­ποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφό­ροι και ανθυποσμηναγοί θα αρχί­σουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ. σε δυο χρόνια. 

Στο ζήτη­μα είχε τοποθετηθεί και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, επι­σημαίνοντας την αναγκαιότητα επαναφοράς της παραπάνω προϋπόθεσης στις στρατιωτικές σχολές, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-05/4/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger