Αρχική » » Πληρώνονται λόγω Πάσχα συντάξεις χωρίς ΑΜΚΑ, ΑΦΜ

Πληρώνονται λόγω Πάσχα συντάξεις χωρίς ΑΜΚΑ, ΑΦΜ


• Ένα μήνα παράταση πήραν οι συνταξιούχοι με λάθος ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ. 
• Οι 141.000 συνταξιούχοι που δεν θα διορθώσουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 9/5 θα μείνουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ στο τέλος Μαΐου. 

ΑΦΕΣΗ αμαρτιών λόγω Πάσχα σε 141.000 συνταξιούχους που έχουν λάθος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και επρόκειτο να τους κόψουν τη σύνταξη αυτό το μήνα έδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, ανακοινώνοντας ότι θα πληρωθούν όλοι στις 29 Απριλίου και όσοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους δεν θα πληρωθούν στο τέλος Μαΐου... 

Παρουσιάζοντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο κ. Βρούτσης είπε ότι από τη λίστα με τις 560.412 «ύποπτες» συντάξεις που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο, τελικά στον τελευταίο έλεγχο (12-04-2013) ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 140.928 συντάξεις. 

Από αυτές τις συντάξεις οι 66.859 έχουν πρόβλημα με το ΑΜΚΑ και οι άλλες 74.069 συντάξεις έχουν πρόβλημα με τον ΑΦΜ. 

«Παρόλο που είχε καταστεί σαφές με διαδοχικές ενημερώσεις ότι οι αταυτοποίητες συντάξεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα ανασταλούν προσωρινά για το μήνα Μάιο, το υπουργείο Εργασίας λόγω από της εορτής του Πάσχα έδωσε εντολή στην ΗΔΙΚΑ να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, δίνοντας εκ νέου προθεσμία στους συνταξιούχους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ως τις 9 Μαΐου. Όσοι δεν το πράξουν δεν θα μπουν στη λίστα (εντάλματα) πληρωμής και δεν θα πάρουν τη σύνταξή τους το τέλος Μαΐου. 

Το θέμα είναι ότι οι συνταξιούχοι που έχουν λάθος ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ μπορεί και να μην το γνωρίζουν! Και ο μόνος τρόπος για, να το μάθουν... πριν την πάθουν και μείνουν απλήρωτοι το τέλος Μαΐου είναι να, έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.idika.gr ή το ταμείο τους για να «τσεκάρουν» αν έχουν τα σωστά στοιχεία. 

Τώρα τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπολογιστή, θα φανεί στις 10 Μαΐου. 

Κ.ΚΑΤΙΚΟΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-23/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger