Αρχική » » ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ «ΓΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ «ΓΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Τι προβλέπει η προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Λιγότεροι κατά 30% οι εισακτέοι. 

Με γνώμονα τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τη διατήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης λειτούργησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαλείφοντας και από τη φετινή προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ) την προ­ϋπόθεση του ελληνικού γένους....
 
Η προκήρυξη δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και πέρα από το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να καταλάβουν θέσεις αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προβλέπει ταυτόχρονα σημαντική μείωση, περίπου 30%, των εισακτέων στις ΑΣΕΙ. Πρόκειται επί της ουσίας για μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται βόμβα στα θεμέλια της άμυνας της χώρας, δεδομένου ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί η ομοιογένεια των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή και μαχητική ικανότητα τους. 

Το συγκεκριμένο θέμα είχε βρεθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο μικροσκόπιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ αποτέλεσε βασικό αντικείμενο στο πρωτοφανές πολιτικό αλισβερίσι που εν συνε­χεία εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους τρείς κυβερνητικούς εταίρους εξαιτίας των πιέσεων που ασκού­σαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, προς αυτή την κατεύθυνση. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. είχαν αναγάγει την απαλοιφή του ελληνικού γένους από τις προϋποθέσεις εισαγωγής σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές σε πολιτικό ζήτημα, θεωρώντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο έδιναν μια, σχετικά ανέξοδη, «τονωτική ένεση» στο αριστερό τους προφίλ που είχε τρωθεί σημαντικά από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. 

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως από τις αποφάσεις για ένα τόσο μείζον θέμα που αφορά τη σύσταση των Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείστηκε εντελώς η στρατι­ωτική ηγεσία, και αυτό παρά τη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλη Κωσταράκου αναφορικά με την αναγκαιότητα επαναφοράς της παραπάνω προ­ϋπόθεσης στις στρατιωτικές σχολές. 

Την ίδια στιγμή η παρα­πάνω εξέλιξη αναδεικνύει σε κοινοβουλευτικό φιάσκο την τροπολογία που κατέθεσε πριν από περίπου έναν μήνα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της οποίας ζητούνταν η επαναφορά του γένους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους εθνικής ασφάλειας. Κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων, όμως, με τους κυβερνητικούς της εταίρους, η Λεωφόρος Συγγρού απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία με την αιτιολογία ότι είχε κατατεθεί σε άσχετο νομοσχέδιο, δεσμεύτηκε όμως ότι θα την επανακατέθετε εντός ολίγων ημερών. 

Τελικά η τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ, αφού, παρά τις σχετικές προσπάθειες του γραμματέα του κόμματος, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, επικράτησε η λογική της αποφυγής των τριγμών στο κυβερνητικό σχήμα. Ήδη στις στρατιωτικές σχολές ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών δεν είναι Έλληνες στο γένος. 

του Γιώργου Διονυσόπουλου
(ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-07/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger