Αρχική » » Οι «όμοιοι» του αντιμνημονίου

Οι «όμοιοι» του αντιμνημονίου


Σωτήριο έτος 2013. Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Νίκο Ζαχαριάδη και η Ν.Δ. αποδίδει στη Δεξιά την ευθύνη για το 1922. 

Σημειώστε τα παρακάτω λόγια του Αδώνιδος Γεωργιάδη, με τα οποία προσπαθεί να απο­λογηθεί για την απόδοση της ευθύνης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Δεξιά -επιτιθέμενος εκ νέου στην ιστορική έκφραση της παράταξης: «Η θέση του κ. Διάκου είναι πως ήταν πα­γίδα. Ότι, δηλαδή, ο Βενιζέλος υπέ­γραψε τη Συνθήκη των Σεβρών για να πάει στις εκλογές, να χάσει τις εκλο­γές, για να την πατήσουν οι της Ηνω­μένης Αντιπολιτεύσεως. Εμένα οι συνωμοσιολογίες γενικώς δεν μου αρέ­σουν. Τις πίστευα στα 20 χρόνια μου, τώρα στα 40 έπηξε λίγο το κεφάλι μου, δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτά που ασχολούμην στα εφηβικά μου χρόνια. Οφείλω όμως να πω ότι και έτσι να εί­ναι... 

Ας πούμε ότι ο Βενιζέλος είχε εξυφάνει ένα τρομερό σενάριο συνω­μοσίας για να παραδώσει την εξουσία στην Ηνωμένη Αντιπολίτευση, για να την πατήσει η Ηνωμένη Αντιπολίτευ­ση από αλαζονεία και αμετροέπεια. Αυτό εις τι απαλλάσσει την Ηνωμένη Αντιπολίτευση και τη Δεξιά, δυστυχώς, από την ευθύνη;» Αν και δεν συ­νηθίζονται από εδώ οι προσωπικές αναφορές, θα προσπαθήσω να διευ­κολύνω τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ εξηγώντας τις ημέτερες θέσεις... 

Πηγμένο κεφάλι 

Οι απόψεις του ειλικρινώς υμετέρου είναι οι ακόλουθες: 

1) Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είδε την καταστροφή να έρχεται και την κοπάνησε με ελαφρά πηδηματάκια μέσω των εκλογών του 1920. Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό σύστημα το διαμόρφωσε ο ίδιος και, παρόλο που πήρε περισσότερες ψή­φους, έλαβε λιγότερες έδρες από την Ηνωμένη Αντιπολίτευση (τον βασιλοφρονικό συνασπισμό, τον οποίο προ­σπαθεί να διασύρει ο τσιρίζων βου­λευτής). 

2) Οι ιστορικές τοποθετήσεις της συντηρητικής παράταξης δεν είναι «συνωμοσιολογίες» (τις οποίες δη­λώνει ότι εγκατέλειψε στα 20 του ο κ. Γεωργιάδης). Οτιδήποτε κινείται εκτός Κέντρου και Αριστεράς δεν εί­ναι «συνωμοσιολογία». Ετι δε, αν κρί­νουμε από την εν γένει συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη, νομιμοποιούμεθα να αμφιβάλλουμε για το κατά πόσον έχει «πήξει το κεφάλι του», όπως λέ­ει. Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι τα κεφάλια δεν «πήζουν» - παρεκτός αν τα τσιμεντώσεις. Τα μυαλά λέγεται ότι «πήζουν». 

3) Στους αντιμνημονιακούς «ομοίους μου», τους οποίους «ευτυ­χώς δεν ακολούθησε η Ελλάδα διό­τι θα καταστρεφόταν», περιλαμβά­νεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. (και ο επικεφαλής της), που καταψήφισαν μετά πάθους το πρώ­το Μνημόνιο. 

Η συνέχεια και αύριο... 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ.Δημοκρατία-26/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger