Αρχική » » Το οπλοστάσιο των Κούρδων τρομάζει την Άγκυρα

Το οπλοστάσιο των Κούρδων τρομάζει την Άγκυρα


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΤΟ ΡΚΚ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ.
Το ΡΚΚ αρνείται να παραδώσει τα όπλα. 

Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του πυρός που κήρυξε το ΡΚΚ, μετά το κάλεσμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για εκεχειρία, αναγκάζει τον τουρκικό στρατό να υπο­λογίσει το οπλοστάσιο που διαθέτει η κουρδική οργάνωση, καθώς το ενδεχόμενο της αποχώρησης των ανταρτών από τη Νοτιοανατολική Τουρκία προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το τι θα γίνει με τα όπλα, που αρκούν για έναν ολόκληρο στρατό....

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η κουρδική οργάνωση διαθέτει όπλα αξίας περίπου 50 εκα­τομμυρίων δολαρίων ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια αγόρασε όπλα 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο τουρκικός στρατός υπολογίζει πως το ΡΚΚ διαθέτει περίπου 2.000 ρουκέτες από τις οποίες οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες στη Ρωσία και την Κίνα.

Επίσης, το ΡΚΚ φέρεται να διαθέτει περίπου 20.000 όπλα καλάσνικοφ. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία καθώς στο οπλο­στάσιο των Κούρδων υπολογίζεται πως υπάρχουν 5.000 χειροβομβίδες και 15000 νάρκες! Ουσιαστικά τα στοιχεία δείχνουν πως στη Νοτιοα­νατολική Τουρκία και στο Βόρειο Ιράκ το ΡΚΚ διαθέτει έναν οργανωμένο στρατό που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταπολε­μήσουν αποτελεσματικά. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως, στο πλαίσιο της επίλυσης του κουρδικού ζητήματος, θέτει όρους για την αποχώρηση των ανταρτών του ΡΚΚ από την Τουρκία. 0 ίδιος ισχυρίστηκε πως οι Κούρδοι δεν πρέπει να πάρουν μαζί τους τον οπλισμό τους και δήλωσε πως «το ΡΚΚ πρέπει να παραδώσει τα όπλα και έτσι να αποχωρήσει από τη Νοτιοανατολική Τουρκία». 

Ο Ερντογάν δήλωσε πως «αυτοί που θέλουν να φύγουν πρέπει να αφήσουν τα όπλα οπουδήποτε. Αν θέλει κάποιος μπορεί να θάψει το όπλο του ή να το αφήσει οπουδήποτε, αλλά η αποχώρηση των μελών του ΡΚΚ από τη Νοτιοανατολική Τουρκία θα γίνει χωρίς όπλα. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να υπάρχουν προβοκάτσιες». 

Πάντως οι Κούρδοι δείχνουν πως δεν είναι δι­ατεθειμένοι να παραδώσουν τον οπλισμό τους και με ανακοίνωση του το ΡΚΚ αρνείται τις απαιτήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού και ιονίζει πως « το κίνημα μας δεν έχει σχεδιασμό αποχώρησης με τον τρόπο που αναφέρει ο Ερντογάν. Θα αποχωρήσουμε με το δικό μας τρόπο και μόνο αν το τουρκικό κρότος κάνει τα απαραίτητα βήματα, αλλάξουν οι νόμοι και δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο». 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-01/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger