Αρχική » » Μνημόνιο των πέντε ηπείρων

Μνημόνιο των πέντε ηπείρων


■ Ο πατριωτικός χώρος συσπειρώνεται. Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Πέτρος Κωστόπουλος. 
■ Γεωπολιτική από τον Αδωνι: Όποιος δεν είναι με το Μνημόνιο είναι εκπρόσωπος του «οίκαδε». Φαντάσου τότε τι Ελληνάρας είναι ο Σόιμπλε. 

Η δημοσιογραφία, αν δεν είσαι και ολίγον τι... καπάτσος, μπο­ρεί να αποδειχθεί κάπως «αχάριστο», κοπιώδες και επικίνδυνο επάγγελμα. Ωστόσο, από ηθικής και συναισθηματικής απόψεως, είναι ο κήπος των επιγείων απολαύσεων. Η Εδέμ της συνείδησης. Μπορεί, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να έχεις την αγαθή τύχη να λάβεις τιμητικούς ονειδισμούς από όντα που θα σε έθλιβε πολύ ο έπαινος τους... 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινό λογύδριό του στην εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων στο Βΐυε απάντησε στην κριτική της στήλης με το συ­νηθισμένο στιλ του. Ύφος... πρίμου κοκορακίου, επιμονή στα λογικά άλματα και στην απόδοση λόγων άλλων με παραπειστικό τρόπο και -πάνω απ΄ όλα- επένδυση της λογικής της άνευ όρων παράδοσης στον ισχυρό με «πατριωτι­κό» περιεχόμενο! «Δεν έχεις το δικαί­ωμα να πάρεις μια τέτοια απόφαση (σ.σ.: εννοεί να καταγγείλεις το Μνη­μόνιο), όταν οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι συντριπτικά εναντίον σου. Είναι σαν να παίρνεις έναν λαό και να τον οδηγείς στην καταστροφή του, για να κάνεις το παιχνίδι σου και να δείξεις πόσο μεγάλος πατριώτης είσαι». Λογι­κά, δηλαδή, μάχεσαι μόνο όταν είσαι ΗΠΑ και αντίπαλος σου η Μάλτα... 

Δερβενάκια 

Αν ο Ελληνισμός είχε κάνει δεκτό αυτό που προτείνει σε όλους τους τόνους ο πρώην βουλευτής του ΛΑ­ΟΣ και νυν της Νέας Δημοκρατίας, εκείνος θα βρισκόταν σήμερα σε με­γάλη εμπορική δυσχέρεια. Δεν θα είχε ηρωικά βιβλία να πουλήσει. Δεν θα ήταν ιδιαίτερα ευπώλητοι τίτλοι όπως «Λεωνίδας-Ξέρξης, η συναί­νεση που έγραψε ιστορία», «Κολοκοτρώνης - Δράμαλης. Τσίπουρο και συ­μπάθεια στα Δερβενάκια», «Παλαιο­λόγος-Μωάμεθ Β'. Πώς παραδόθη­καν οι Έλληνες στην οθωμανική φιλία και κέρδισαν το κεφάλι τους». 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει ιδεολογικοποιήσει τη λατρεία της ισχύ­ος και την αξία της παράδοσής της σε αυτήν. Για να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του, έχει βαφτίσει τον νενεκισμό σε «πατριωτική και υπεύθυ­νη στάση» και νομίζει ότι...καθάρισε. Ωστόσο, δεν έχει καθαρίσει. Ούτε οι συνεπιβάτες του σε άλλες, παρόμοιες στάσεις της ελληνικής Ιστορίας «κα­θάρισαν» τόσο εύκολα. Το μερίδιο της δυστυχίας που έχει σπείρει στον λαό με τους λόγους και τα έργα του τού ανήκει. Η παράταξη, στην οποία αποδίδει την ευθύνη για τη Μικρασια­τική Καταστροφή δεν του ανήκει. 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-27/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger