Αρχική » » Οι απίστευτοι διάλογοι, που έδειξαν το επίπεδο της Βουλής

Οι απίστευτοι διάλογοι, που έδειξαν το επίπεδο της Βουλής


Ύβρεις, προσβολές, ειρωνείες, παλικαρισμοί, καταστροφές και χαρακτηρισμοί όπως «γελοίε», «χοντρέ», «φασίστα», «χαφιέδες» και άλλα πολλά…όμορφα συνέθεσαν το σκηνικό κατά τη χθεσινή κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή. Ήταν ένα πραγματικό μακελειό, το οποίο -συμβάλλοντας στην απώλεια του τελευταίου ψήγματος αξιοπρέπειας που είχε η Επιτροπή με ευθύνη ορισμένων εκ των μελών της- κατέδειξε, δυστυχώς, και το επίπεδο της σημερινής Βουλής....

Τα αίματα στην επιτροπή άναψαν με το «καλημέρα» και οδήγησαν στην αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διαβλέποντας ότι η επιτροπή έχει αρχίσει τη συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους διέκοψε στο πρώτο πεντάλεπτο τη συνεδρίαση, έπειτα από ένα επεισόδιο μεταξύ των κ. Γεωργιάδη και Κασιδιάρη, για να ηρεμήσουν όλοι. «Διακρίνω ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης» είπε ο κ. Βενιζέλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Πιστεύετε ότι είναι ορμονικό;» ρώτησε κάποιος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε «είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο», φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής.

Λίγο αργότερα, με την επανέναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Κασιδιάρης θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στο σχόλιο Βενιζέλου περί τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα να γίνει «πανικός».

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Οσον αφορά τα περί τεστοστερόνης, κύριε μάρτυς, τα είδαμε όταν βγαίνετε στο βήμα της Βουλής και λέτε “άντε καλέ”, με ένα ύφος που δείχνει ασφαλώς ότι σας λείπει αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη. Αυτό δείχνει, κύριε πρόεδρε. Αφήστε, λοιπόν, το φθηνό χιούμορ σε μένα. Το φθηνό χιούμορ σε μένα ποτέ! Δεν περνάει.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε γνωστός. Ευφήμως.

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαι γνωστός, αλλά όχι ως απατεώνας και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα. Είμαι γνωστός, αλλά με καθαρό μέτωπο, κύριε πρόεδρε.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτό το φαινόμενο της κοινοβουλευτικής αλητείας να το αποσύρετε από μπροστά μου.

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κατεβάστε το χέρι! Δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το χέρι!

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αντε από εδώ!

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αντε; Αντε, βρε χοντρέ, τελείωνε.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Φασίστα! Εξευτελίζεις το Κοινοβούλιο.

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ετσι να μιλάς στους χαφιέδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γελοίε! Χοντρέ! Να μιλάς έτσι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όχι σε εμένα!

Επειτα από αυτόν τον διάλογο ο Χ. Μαρκογιαννάκης απαγόρευσε στον Ηλία Κασιδιάρη να υποβάλει άλλη ερώτηση, γεγονός που εξόργισε τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος σύμφωνα με άλλα μέλη της επιτροπής χτύπησε το έδρανο, με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια ποτήρια, ενώ έσπασε και ένα μικρόφωνο. «Τι κάνεις εκεί, παιδί μου; Είσαι τρελός;» φώναξε ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να θίξει την υπόληψή του. Αποχώρησε μάλιστα μόνος του καταγγέλλοντας τα μέλη της επιτροπής ότι είναι κλέφτες και τον πρόεδρο της επιτροπής ότι προστάτευσε τον μάρτυρα!

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε: «Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μια παρωδία, ένα φιάσκο και μια γελοία διαδικασία». Σχολιάζοντας πάντως τη στάση του κ. Κασιδιάρη ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι πράξεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν φασισμός στην πράξη.

Τόσο ο κ. Βενιζέλος πάντως όσο και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με προεξάρχοντα τον κ. Βαρβιτσιώτη, καταδίκασαν την απαθή στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Όταν μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναρωτήθηκε γιατί της απευθύνεται με χειρονομίες ο κ. Βενιζέλος -της φώναξε ότι αυτή είναι η δημοκρατία σας-, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «Αφού χαϊδεύουν τη Χρυσή Αυγή. Απαθείς κάθονται τόση ώρα».

Λίγο αργότερα πάντως και αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν όσα έπραξε ο κ. Κασιδιάρης, ενώ ο κ. Γεωργιάδης φώναξε: «Δεν θα φοβόμαστε τους Χρυσαυγίτες επειδή χτυπάνε τα τραπέζια».

Γιώργος Λυκουρέντζος
(Εφ. Δημοκρατία-05/4/2013)

1 σχόλια:

  1. ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ.......Ε ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕ......ΚΑΤΕΒΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ......ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger