Αρχική » » Δύστροπη οικογένεια

Δύστροπη οικογένεια


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω, πάλι και πάλι, για «έμπειρα στελέχη» και «στελέχη με εμπειρία» του ΔNT. Και είμαι σε δίλημμα, αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Γιατί, παρακολουθώντας, όσο είναι δυνατόν, τα πεπραγμένα, παλαιοτέρα και τωρινά, των «εμπείρων» του ΔΝΤ, το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι, αν, όντως, διαθέτουν εμπειρία, αυτή αφορά την πτώχευσα και ουχί τη διάσωση οικονομιών, και το έμμεσο είναι το παροιμιώδες -στη δική μας περίπτωση, κυριολεκτικά!- «πιάσ΄ τ΄ αυγό και κούρευ' το»! Διότι στην κουρά των ωών, όντως, έχουν εμπειρία!... 

Δεν έχει νόημα να πιάσει κανείς να... ξεφυλλίζει παραδείγματα: πως έγινε, λόγου χάριν, στην Αργεντινή ή τι έκανε η Τουρκιά και άλλα παρεμφερή, που δίνουν, χονδρικά, μια εικόνα από αναμίξεις του ΔΝΤ σε χώρες με προβληματικές οικονομίες είτε αποφυγής, εν τέλει χωρών να το αναμίξουν, ακυρώνοντας αρχική τους αίτηση. Αυτά είναι, λίγο-πολύ, γνωστά, ούτε και αποτελούν ασφαλή πηγή επιχειρημάτων για το τι σημαίνει εμπειρία και τι όχι. Στην Αργεντινή, για παράδειγμα, εκτελέστηκε, επιτυχόν, η εμπειρία της πτώχευσης. Η Τουρκία την απέφυγε, ίσως επειδή δεν εμπιστεύτηκε την εμπειρία της διάσωσης! 

Θυμάμαι, πάντως, ενδεικτικά, άρθρο, γραμμένο λίγο προτού σκά­σουν στις ΗΠΑ οι φούσκες ακινήτων και τραπεζών (κάπου το έχω καταχωνιασμένο, αλλά από οργάνωση γραφείου έχω απόδοση κάτω και από.. Εφορία). Θέμα του άρθρου ήταν το ΔΝΤ και η τότε... απραξία του, που πολύ προβλημάτιζε το «έμπειρα στελέχη» του, σε σημείο που... έψαχναν για άλλη δουλειά· είχαν μάλιστα ξεκινήσει πρόγραμ­μα οικονομιών και απολύσεων! Ώσπου ήρθε η κρίση! Κι όσο έχανε ο κόσμος τις δουλειές του, τόσο το ΔΝΤ άνοιγε χρυσές δουλειές· από μας, από την Ελλάδα, άρχισε το... come back! Ώστε σήμερα να διαθέτει («Κυριακάτικη», 31/3) «Αγιατολαχ» και «αρχιερείς» αυτή η, κατά τον Ρόμπιν Χάρντινγκ των «Φαινάνσιαλ Τάϊμς», «δύστροπη οικογένεια που χειρίζεται τις τύχες της Ευρωζώνης»! 

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Πέτρου Μανταίου
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-03/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger