Αρχική » » ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ


Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Κύπρο είναι γνωστοί. Αρκετά είναι αυτά που μοιράζονται οι δυο λαοί, και ένα γραφικό πλέον αστείο είναι η ανταλλαγή των 12 πόντων στη Eurovision. Όπως όλα δείχνουν, ανταλλάσσουμε και τα διαγγέλματα που απευθύνει ο κάθε ηγέτης στον λαό του. Τι εννοούμε: Πήραμε τα δύο πιο πρόσφατα διαγγέλματα και τα συγκρίναμε. Στις 27 Νοεμβρίου 2012 ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό μετά τις κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις του Euro group. Στις 25 Μαρτίου 2013 ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βρέθηκε στην ίδια θέση και χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια. Ακριβώς τα ίδια λόγια.... 

Βάζοντας τα δύο διαγγέλματα το ένα δίπλα στο άλλο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν υπάρχουν διαφορές πέραν της κυπριακής προφοράς και της αλλαγής του τόπου εξαγγελίας τους. Είναι οι λογογράφοι τους τόσο ενωμένοι πνευματικά που σκέφτηκαν τα ίδια πράγματα ή αυτή είναι η ενδεδειγμένη συνταγή για διαγγέλματα όταν έρθει η κακιά η ώρα; 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον Νοέμβριο, εξηγούσε πώς κατάφερε συμφωνία με εκταμίευση μεγαλύτερου ποσού από το ελληνικό χρέος, λέγοντας: «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ. Η συμφωνία εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από το τα 31,5 δισ. ευρώ», και ακριβώς το ίδιο είπε και ο κ. Αναστασιάδης, αλλάζοντας απλώς τα νούμερα: «Μέσα από τη δανειακή σύμβαση επιτυγχάνουμε την άντληση δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ». 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ 

Και οι δύο ενθουσιασμένοι δήλωναν πως κατάφεραν να ξανακερδίσουν την αξιοπιστία των χωρών τους μέσα από τις συμφωνίες που κλείσανε: «Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της», είπε ο Σαμαράς, και κόπιαρε ο Ανασταοιάδης λίγους μήνες αρχύτερα: «... αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, αλλά και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι δανειστές μας εμπιστεύονται τη δημιουργικότητα του λαού μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας». 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ 

Και φυσικά η ρευστότητα δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει βασικό κομμάτι των διαγγελμάτων, τόσο του κυρίου Σαμαρά: «Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει τον δρόμο για να επιστρέφει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία» όσο και του κ. Αναστασιάδη: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διασφαλίζει πλέον τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος». 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 

«Κατάφερε ακόμη να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε ανάπτυξη», έλεγε ο Σαμαράς, το 2012, για να ακουστεί ξανά διά στόματος Αναστασιάδη τον Μάρτιο του 2013: «Ας μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, κάνοντας μια νέα αρχή, για να χτίσουμε το μέλλον σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις». 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 

Τέλος, και οι δύο ευχαρίστησαν συνεργάτες και πολιτικούς ανταγωνιστές τους. «Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους βουλευτές που έδωσαν σκληρές μάχες... Αλλά θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και τον κ. Φώτη Κουβέλη, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες», είχε πει ο κ. Σαμαράς, και ευτυχώς ο κ. Αναστασιάδης δεν μπερδεύτηκε ευχαριστώντας τον Κουβέλη και αρκέστηκε να πει: «Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν ευχαριστούσα θερμά τους συνεργάτες μου... Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία, με την οποία βρισκόμουν σε συνεχή διαβούλευση σε όλα τα στάδια των συνομιλιών». HD 

Φράσεις Σαμαρά :  
Φράσεις Αναστασιάδη :  

Της Εύας Μανωλαράκη 
(HOT DOC-04/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger