Αρχική » » Η νέα κόντρα Μπουτάρη - Φράγκου και η πρόκληση με τη γλώσσα των Σκοπίων

Η νέα κόντρα Μπουτάρη - Φράγκου και η πρόκληση με τη γλώσσα των Σκοπίων


Ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μεταξύ άλλων στη προχθεσινή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

ΜΟΝΟ νηνεμία δεν καταγρά­φεται στις σχέσεις των συλ­λόγων του ποντιακού Ελλη­νισμού στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη, που χτες υπέπεσε σε νέο ολίσθη­μα, αποκαλώντας τη γλώσσα των Σκοπιανών «μακεδόνικα»!... 

Γιατί μπορεί φέτος η περ­σινή αντιπαράθεση για τη χρήση της πλατείας να μην επαναλήφθηκε, μια και ο δή­μαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πίσω και έδωσε την πλατεία για την προχθεσινή συγκέ­ντρωση, όμως οι πληγές παρέ­μειναν. Και γιατί οι εκπρόσω­ποι των ποντιακών σωματείων δεν ξεχνούν τόσα εύκολα, αλ­λά και γιατί οι συνεχιζόμενες φιλοτουρκικές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη μόνο ευ­χάριστα δεν ακούγονται στα αυτιά τους. 

Έτσι στο τέλος της προχθε­σινής συγκέντρωσης οι απο­δοκιμασίες εις βάρος του κ. Μπουτάρη ήταν έντονες. Μάλιστα, όταν οι διοργανωτές ευχαρίστησαν μέσω των με­γαφώνων τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη βοήθεια που προσέφερε όσον αφορά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, το γιουχάισμα ήταν άγριο. 

Χθες υπήρξε και δεύτε­ρο ημίχρονο στην προχθεσι­νή συγκέντρωση της πλατεί­ας Αριστοτέλους. Την αφορ­μή έδωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος στο περιθώριο της συ­νάντησης που είχε με τον Αν­δρέα Λοβέρδο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιτέθηκε στον Φραγκούλη Φράγκο, ο οποί­ος ήταν ο κεντρικός ομιλη­τής στην εκδήλωση των ποντιακών σωματείων. «Πωπώ, τι είπε χθες! Είναι επικίνδυ­νος. Ρίχνει λάδι στη φωτιά» εί­πε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας και αυτός λάδι στη φωτιά. 

Τι απάντησε μέσω της «δημοκρατίας» ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχη­γός του ΓΕΣ; «Του το επιστρέ­ψω» σημείωσε ο κ. Φράγκος με νόημα. «Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Η ομιλία μου ήταν μια ιστορική αναφορά για την εποχή. Εγώ δεν προκάλεσα κανέναν. Αντίθετα, μάλιστα, τον τίμησα» σημείωσε ο κ. Φράγκος, αφή­νοντας τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του. Χθες όμως υπήρξε και νέα προκλη­τική δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κα­τά τη διάρκεια της συνεδρία­σης του δημοτικού συμβουλί­ου αποκάλεσε τη γλώσσα της FYROM «μακεδόνικα». 

Το νέο φάουλ Μπουτάρη έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμ­βουλίου και όταν αναφερό­ταν σε μια πλακέτα των Σκο­πιανών στη Ρώμη, η οποία, όπως είπε, είναι γραμμένη στη γλώσσα τους. «Μακεδόνικα» είπε ο κ. Μπουτάρης, προκα­λώντας την παρέμβαση του Θε­όφιλου Πατέλη, που είναι δη­μοτικός σύμβουλος της «Ομά­δας δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα. «Σκοπιανά, κύριε δήμαρχε» τον διόρθωσε, αλλά ο Μπουτάρης επέμεινε, υποστη­ρίζοντας ότι αυτός είναι Βλά­χος και γεννημένος στο Νυμ­φαίο, όπου, όπως είπε, και τα παλιά χρόνια οι Βλάχοι μιλού­σαν «μακεδόνικα»! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger