Αρχική » » Παγκόσμιο ρεκόρ κατάντιας

Παγκόσμιο ρεκόρ κατάντιας


Άννα Διαμαντοπούλου. Η φωτοτυπία της Μπίλντερμπεργκ κυκλοφορεί ανάμεσα μας και καμαρώνει ότι έκλεισε 2.000 σχολεία από μόνη της! 

Ο Πατροκοσμάς Αιτωλός (1714- 1779), αυτή η αγία μορφή της Ορθοδοξίας μας, το μόνο που καμάρωνε για τον βίο του ήταν ότι ίδρυε σχολεία. Σε επιστολή του προς τον αδελφό του Χρύσανθο, που ήταν σχολάρχης Νάξου, έγραφε ότι ταξίδε­ψε σε 30 επαρχίες, ίδρυσε δέκα ελλη­νικά σχολεία και 200 δημοτικά. Είχε πάθος να φωτιστεί το Γένος. 

Έλεγε για την παιδεία: ...«Από το σχολείο μανθάνομεν, το κατά δύναμιν, τι είναι Θεός, τι είναι η Αγία Τρι­άς, τι είναι άγγελοι, τι είναι αρχάγγε­λοι, τι είναι δαίμονες, τι είναι παράδει­σος, τι είναι κόλασις, τι είναι αμαρτία, αρετή. Από το σχολείον μανθάνομεν τι είναι Αγία Κοινωνία, τι είναι Βάπτι­σμα, τι είναι το άγιον Ευχέλαιον, ο τί­μιος γάμος, τι είναι ψυχή, τι είναι κορ­μί, τα πάντα από το σχολείον τα μαν­θάνομεν». 

Ο Κοσμάς Αιτωλός, φυσικά, δεν ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόλαβε τον Αντρέα στα ντουζένια του να τον κά­νει νομάρχη και έπειτα να τον στείλει η πασοκάρα στις Ευρώπες να κάνει φιγούρα. Δεν γεύτηκε το αφιόνι της εξουσίας, που σε φέρνει στο έσχατο σημείο κατάντιας να κομπάζεις επειδή έκλεισες σχολεία! 

Xerox πολιτική 

Στην πατρίδα μας, που έχει ξεμεί­νει χρόνια πολλά από Πατροκοσμάδες, περισσεύουν οι κασμάδες και τα φτυάρια. Αυτά δουλεύουν νυχθημερόν και θάβουν τον Ελληνισμό και ό,τι έχει απομείνει από το Γένος. Ένα μεγάλο φτυάρι, που έκανε καριέρα στην πασοκάρα και έφτασε να γίνει υπουργός «Παιδείας» (γελάστε άφο­βα), μίλησε στη ΝΕΤ, στην εκπομπή του συναδέλφου στη «δημοκρατία» Μανώλη Κοττάκη. Μεταξύ άλλων, εί­πε το ανήκουστο: «Τα 2.000 σχολεία που είχα κλείσει το έκανα χωρίς να μου το πει καμία τρόικα». Αυτή η κυ­ρία πρέπει να είναι η πρώτη υπουργός στον πλανήτη* που επαίρεται επειδή έκλεισε σχολεία. Το έκανε μάλιστα «μόνη της», χωρίς να της το επιβάλει η τρόικα! 

Τέτοιο σημείο κατάπτωσης, εξευ­τελισμού και εθνοδιαλυτικής πολιτι­κής είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με την κοινή λογική ή να αντιγραφεί. Η κυρία Διαμαντοπούλου έσπασε τα κοντέρ. Έχοντας πλέον και αυτό κα­τά νου, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πώς κατόρθωσε επί των ημερών της να μη διανεμηθούν βιβλία σε πολλούς μαθητές, οι οποίοι έβγαλαν τη χρονιά με φωτοτυπίες. 

* Ίσως και η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να έχει ανακοινώσει με υπερηφάνεια κλείσιμο σχολείων... 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-27/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger