Αρχική » » Τρικυμία στο Βερολίνο

Τρικυμία στο Βερολίνο


■ Το φιάσκο της Μέρκελ στη Σουηδία οδηγεί σε αναγκαστική αλλαγή πορείας τη γερμανική πολιτική. 
■ Η τρικυμία στο Βερολίνο μόλις άρχισε. Οι γερμανικές εκλογές θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για το δόγμα της επαίσχυντης λιτότητας και τους εμπνευστή του. 

Τη χαριστική βολή έδωσαν την Κυριακή στο Μάλμε της Σουηδίας οι Ευρωπαίοι πολίτες στην άφρονα πολιτική της περιβόητης πλέον «Κίρκης του Βορρά», Άνγκελα Μέρκελ. Τριάντα τέσσερις από τις τριάν­τα εννέα χώρες αρνήθηκαν να δώ­σουν έστω και μία ψήφο στη Γερμανία, κατατάσσοντάς την στους ου­ραγούς της διοργάνωσης.... 

Μεταξύ των αρνητών της κυ­ρίας Μέρκελ, όλως παραδόξως, ήταν και η Ελλάδα της πρωθυπουργίας Σαμαρά, γεγονός που δυσαρέ­στησε τα μέγιστα τη ρεβανσιστική κλίκα του Βερολίνου, φθάνοντας σε σημείο μάλιστα αναθεώρησης της ακολουθούμενης πολιτικής της έναντι των πειθήνιων μέχρι χθες συνεργατών της στην Αθήνα. 

Την ίδιο στιγμή, η ακολουθού­μενη αλλοπρόσαλλη πολιτική των Αθηνών, που διέγραφε μη διαυγείς τροχιές, χωρίς μπούσουλα και κα­θορισμένους στόχους, ανάμεσα σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν δεν έδινε καθαρό σήμα των προθέσεων του Έλληνα πρωθυπουργού πάνω σε θέματα επιλογής σταθερής γεωπολιτικής κατεύθυνσης και χάραξης εθνικής εξωτερικής πολιτικής. 

Όλο δείχνουν ότι η Ελλάδα στα­διακά απομακρύνεται από τον κεν­τρικό πυρήνα της Ευρώπης και προσ­δένεται στο άρμα του σουνητικού Κατάρ με κύριους βραχίονές του το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία. 

Το πρόσφατο φιάσκο της κυρίας Μέρκελ στο Μάλμε της Σουηδίας έχει ήδη αφυπνίσει εκατομμύ­ρια Γερμανών που βλέπουν την εξωτερική εικόνα της χώρας τους να αμαυρώνεται και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της οικονο­μίας να αγγίζει πλέον το απόλυτο μηδέν. Σοβαροί πολιτικοί κύκλοι κά­νουν πλέον λόγο για αναγκαστική αλλαγή πορείας της γερμανικής πολιτικής και εγκατάλειψη της κυ­ρίας Μέρκελ στην τύχη της πριν ακόμη και από τις προσεχείς γερ­μανικές εκλογές. 

Γαλλία και Ιταλία, παρόλες τις διαψεύσεις και την ανεπιτυχή προ­σπάθεια του προέδρου Ολάντ να πείσει για έναν «ισχυρό» γαλλο­γερμανικό άξονα, σχεδιάζουν ήδη τη δημιουργία μιας νέας Συμμαχίας στον Νότο. 

Γερμανικές εκλογές 

Η τρικυμία στο Βερολίνο μόλις άρχισε. Οι γερμανικές εκλογές θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για το δόγμα της επαίσχυντης λι­τότητας και τους εμπνευστές του. Παρ' όλα αυτά ο κ. Σαμαράς για μία ακόμη φορά δεν θα επωφεληθεί και παρότι είπε ένα μικρό «Όχι» στο Μάλμε της Σουηδίας, δυστυχώς λέ­γοντας το μεγάλο «Ναι» στα αζέρικα συμφέροντα, αποδέχεται τον ρόλο τού υποτελούς για τη χώρα μας, αναβαθμίζοντας σε περιφε­ρειακές δυνάμεις Τουρκία και Κατάρ, όπου στο εξής αναγκαστικά θα αναφέρεται. 

Της Ελλάδος της αξίζουν άλλοι συνομιλητές και προπαντός θα πρέπει να παραμείνει πιστή στους ιστορικούς και διαχρονικούς της συμμάχους. 

Του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ
Καθηγητή-ιστορικού
 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-21/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger