Αρχική » » Η κρίση «κόβει» τις διακοπές στους μισούς Ευρωπαίους

Η κρίση «κόβει» τις διακοπές στους μισούς Ευρωπαίους


ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 7 ΧΩΡΕΣ 

ΠΡΙΝ ΑΠΟ μερικά χρόνια, οι ηλιόλουστες ημέρες που διανύουμε θα σηματοδοτούσαν τις πρώτες συζητήσεις και τον αρχικό προγραμματισμό για τις επικείμενες καλοκαιρινές διακοπές. Οι πιο οργανωτικοί θα είχαν ήδη κλείσει καταλύματα και θα μετρούσαν καρτερικά τις ημέρες μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους. 

Σήμερα, ωστόσο, η κρίση φαίνεται πως... στερεί τον ήλιο και τη θάλασσα από τους Ευρωπαίους, καθώς όλο και λιγότεροι σχεδιάζουν καλοκαιρινές αποδράσεις. Η έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ipsos-Europe Assistance Group µε δείγμα 4.048 ανθρώπων από επτά χώρες -Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία- είναι αποκαλυπτική για τη διάσταση των συνεπειών της κρίσης στη ζωή του μέσου Ευρωπαίου. 

Μόνο ένας στους δύο (54%) θα καταφέρει να πάει διακοπές φέτος, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση του ποσοστού κατά τέσσερις μονάδες από το 2012 και 12 μονάδες από το 2011! Όπως δήλωσε ο Μάρτιν Βίαλ, διευθύνων σύμβουλος της «Europe Assistance Group», οι χώρες µε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας είναι και αυτές που θα στερηθούν τις διακοπές. Ενδεικτικό είναι ότι το 58% των Ισπανών δεν θα ταξιδέψουν και το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι 47% - αύξηση 10% σε σχέση µε το 2012. 

Οι ευνοούμενοι 

Από την άλλη, οι… ευνοούμενοι που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Μεσογείου και όχι µόνο είναι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί, οι οποίοι έχουν βγει «αλώβητοι» από την κρίση, µε αποτέλεσμα παρά τη μείωση τα ποσοστά να παραμένουν σταθερά. Η Γαλλία, παρόλο που παραμένει στο «θρόνο», καθώς µόνο το 38% δεν θα έχει την πολυτέλεια να πάει διακοπές, έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση της κρίσης µε το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο κατά οχτώ μονάδες σε σχέση µε πέρυσι. 

Μπορεί να λιγοστεύουν οι Ευρωπαίοι που θα έχουν την τύχη να απολαύσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς, ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τα χρήματα που θα διαθέσουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι στις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ θα περιορίσουν τον προϋπολογισμό των διακοπών τους μόλις τέσσερα ευρώ! 

Αναλυτικότερα, οι Ισπανοί που θα πάνε διακοπές φαίνεται πως είναι προετοιμασμένοι να σφίξουν το ζωνάρι και να ξοδέψουν λιγότερα, ενώ την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και οι Γερμανοί, οι οποίοι παρόλο που δεν έχουν καταλάβει την κρίση… προνοούν. Οι Αυστριακοί θα ξοδέψουν 325 ευρώ περισσότερα σε σχέση µε πέρυσι, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και οι Ιταλοί θα διαθέσουν 71 ευρώ περισσότερα. 

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ 
(ΕΛ.ΤΥΠΟΣ-31/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger