Αρχική » » Δηλώσεις: Αναμονή για τους τόκους!

Δηλώσεις: Αναμονή για τους τόκους!


Σε απίστευτη ταλαιπωρία έχει υποβάλει τους φορολογουμένους ο απίστευτος γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έχει μπερδέψει τους πάντες με τα πώς και πότε θα υποβληθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις! Χθες παρέλασε από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να πει ότι... μπορεί να δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου), αλλά αυτό θα γίνει μία φορά μόνο. Απέφυγε, βέβαια, να προσδιορίσει εάν η παράταση θα φτάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή Αυγούστου.

Με μισόλογα προσπάθησε να εξηγήσει για το τι θα γίνει με τους τόκους των καταθέσεων, αλλά και με τους φορολογουμένους που δεν έχουν λάβει ακόμα βεβαιώσεις από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για τις αποδοχές που έλαβαν το 2012

Ο γενικός γραμματέας εσόδων δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει δύο εγκυκλίους με τις οποίες θα παρέχει διευκρινίσεις για δύο εκκρεμή ζητήματα:

-Ποιος θα είναι ο τύπος αλλά και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών που θα χορηγούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους Ταμεία και φορείς του Δημοσίου.

-Από ποιο ποσό και πάνω θα δηλώνονται οι τόκοι στο Ε1 και το τι θα ισχύει σε περιπτώσεις που ο τραπεζικός λογαριασμός έχει περισσότερους από έναν δικαιούχους.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση των τόκων στο Ε1 (πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 του Ε1) ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι έχουν υποχρέωση δήλωσης των τόκων μόνο οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει τόκους άνω των 250 ευρώ.

Ενώ προ ημερών έλεγε στο twitter ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πάνε στις τράπεζες για να πάρουν τις βεβαιώσεις, χθες, ξαφνικά άλλαξε στάση. Δήλωσε ότι γίνονται συνεννοήσεις με τις τράπεζες για να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία για τους τόκους κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι κωδικοί 659-660 στο Ε1 να είναι προσυμπληρωμένοι.

Αιχμές για τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αφήνει ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την «ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους φορολογουμένους», όσον αφορά την ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικών δηλώσεων. Ο βουλευτής αναρωτιέται «γιατί δεν ορίζεται από τώρα μια νέα προθεσμία, που θα είναι ρεαλιστική σε σχέση με τις ανάγκες και τα υπάρχοντα προβλήματα, αντί να περιμένουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν την τελευταία στιγμή για το σοβαρό αυτό ζήτημα και πάλι με κάποιο... tweet;».

(Εφ. Δημοκρατία-28/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger