Αρχική » » Οι απόστρατοι μιλούν πάλι για κόμμα (με μεγάλη αποδοχή)

Οι απόστρατοι μιλούν πάλι για κόμμα (με μεγάλη αποδοχή)


Πάνω από 5% τους δίνουν οι δημοσκόποι αν ηγηθεί ο «τουρκοφάγος» Φραγκούλης Φράγκος. «Από τα 18 μας χρόνια εκπαιδευόμαστε να πολεμήσουμε τον όποιο εχθρό, τώρα θα δειλιάσουμε;» λένε οι οργισμένοι πρώην στρατιωτικοί, που αρχίζουν κινητοποιήσεις. 

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκι­νούν τα απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πλέον από τις συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις τους που έχει επιβάλει η κυβέρ­νηση έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με άλλες ενέργειες που γίνονται, οι απόστρα­τοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.... 

Την ίδια ώρα πυκνώνουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» οι συζητήσεις στο εσωτερικό των απόστρατων στελε­χών για τη δημιουργία πολιτικού φορέα, κάτι άλλωστε που άφησαν ανοιχτό μόλις πριν από έναν μήνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να κά­νουμε. Για εμάς τους ίδιους, για την κοι­νωνία συνολικά. Από τα 18 μας χρόνια εκπαιδευόμαστε να πολεμήσουμε τον όποιο εχθρό. Τώρα θα δειλιάσουμε;» Η επισήμανση αυτή σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις των «θεσμικών» Ενώσε­ων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων εν όψει της συγκέντρωσης που θα πραγ­ματοποιήσουν στη Λάρισα δείχνει ότι ο κύβος ερρίφθη για την ίδρυση ενός νέ­ου πολιτικού φορέα από τους αποστράτους. Αυτή τη φορά όμως θα αποτελέσει την καθοριστική διαφορά με τον Σύνδε­σμο Εθνικής Ενότητας, που κατέβηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου λαμβάνοντας το 0,6%, καθώς θα απευθυνθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Εντάσσουν κι άλλους 

Το κόμμα, το οποίο στις «αγκαλιές» του βάζει αξιωματικούς και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και απλούς πολίτες, έρ­χεται για να δώσει, όπως λένε στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, την απάντηση στα «θέλω» του ελληνικού λαού. Οι απόστρα­τοι αξιωματικοί σκέφτονται την ίδρυσή του επειδή όπως λένε, «δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι καινούργιο». Το κόμμα αυτό θα έχει στόχο «τον τερματι­σμό του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος εξουσίας», ενώ τονίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί κα­νένα κόμμα της Βουλής, καθώς τον οδη­γεί στην παραζάλη. 

Σύμφωνα με τους αποστράτους, οι πολίτες συναισθάνονται ότι «πέθανε» το πο­λιτικό σύστημα της Ελλάδας και ότι η χώ­ρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Η χώρα χρειά­ζεται ένα καινούργιο κόμμα», λένε και συ­μπληρώνουν, «ανεξάρτητα από το αν αυτό το νέο κόμμα είμαστε εμείς ή κάποιο άλ­λο. Δεν έχουμε φίλτρα, ούτε δεξιά ούτε αριστερά». Επίσης τονίζουν με έμφαση ότι πρέπει ο καθένας να κάνει για την πατρίδα ό,τι αισθάνεται. «Είμαστε πάρα πολύ κα­λά οργανωμένοι, θα μορφοποιηθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις. Γιατί ο λαός ανα­ρωτιέται πού πήγαν οι ένοχοι και γιατί το σύστημα τους καλύπτει. Υπάρχουν ένο­χοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» σημειώνουν με έμφαση. 

Ιδιαίτερο βάρος θα ρίξουν οι απόστρα­τοι αυτή τη φορά στο σύνολο της κοινωνίας. Στους απλούς πολίτες. Οι πολίτες εί­ναι αυτοί που θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης ώστε το κόμμα να αποκτήσει δύ­ναμη, αναφέρουν. Οι πολίτες έπαψαν να έχουν εμπιστοσύνη πλέον στην κυβέρνη­ση και η ανησυχία τους για το μέλλον της χώρας τούς σπρώχνει στα νέα κόμματα. Από την άλλη, τόσο οι απόστρατοι όσο και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν «γονα­τίσει» από τα μέτρα της κυβέρνησης και αυτό αυτόματα δημιουργεί για το νέο κόμ­μα μεγάλη δεξαμενή άντλησης ψήφων. 

Την ίδια ώρα, μυστική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα και αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κομματικού σχηματισμού από στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων δείχνει να έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής, που στο σύνολο των ερωτηθέντων αγγίζει το 30%. Δεν έχει με­τρηθεί ακόμη η πρόθεση ψήφου, ωστόσο, όπως εξηγούν στα στελέχη των αποστρά­των έμπειροι δημοσκόποι, το υψηλό πο­σοστό αποδοχής, ειδικά σε εκείνη την πε­ρίπτωση που της προσπάθειας ηγηθεί ο «τουρκοφάγος» στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, το ποσοστό που θα κατέγραφαν σήμερα θα κινούνταν γύρω στο 5% με αυ­ξητική τάση, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι συνάρτηση με τις πολιτικές συνθήκες με τις οποίες θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Εφόσον οι συνθήκες αυτές είναι συν­θήκες πλήρους κατάρρευσης της τρικομματικής κυβέρνησης, το ποσοστό θα είναι ακόμη υψηλότερο. 

Οι αιτίες της απόφασης 

Τι οδήγησε, όμως, τους αποστράτους σε αυτή την απόφαση; Η αίσθηση που υπάρ­χει είναι ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατε­θειμένη να διαπραγματευτεί τίποτα με την τρόικα στην κατεύθυνση μείωσης των πε­ρικοπών ή ακόμη και αναστολής τους. Η «γραμμή» που υπάρχει είναι ότι «δεν μπο­ρούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, δεν πρέπει να μας εμποδίσει το πολιτικό κόστος, αφού αυτό που καίει είναι να βγει το πρόγραμμα»! Η εξέλιξη αυτή έχει εξαγρι­ώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία βλέπουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρκείται μόνον σε βαρύγδουπες δηλώσεις και δεν κάνει το παρα­μικρό για να σταματήσει τη «σφαγή» στα οικονομικά, που έχει επιπτώσεις τόσο στο ηθικό όσο και στις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Με­σοπρόθεσμο 2013-2016, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για το 2014 υπάρ­χει η περαιτέρω μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ενστόλους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείω­ση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθο­λογίου, ύψους 161.800.000 ευρώ. Σε αυ­τό το ποσό θα προστεθούν άλλα 5.900.000 ευρώ το 2015 και 5.100.000 ευρώ το 2016, εξαθλιώνοντας πλήρως το σύνολο των στε­λεχών, που ήδη έχουν δει να χάνουν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. 

(Κυριακάτικη Δημοκρατία 26/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger