Αρχική » » Σφαγή σε ορθόδοξο χωριό από ισλαμιστές στη Συρία.

Σφαγή σε ορθόδοξο χωριό από ισλαμιστές στη Συρία.


 ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ
Χιλιάδες χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα δυόμισι χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος. 

Αποτροπιασμό και ανησυ­χία για την τύχη των χρι­στιανών στη Συρία προκαλεί η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου από χθες ότι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες εισέβαλαν σε χριστιανικό χωριό της επαρχίας Χομς και κατέσφαξαν δεκάδες Ελ­ληνορθόδοξους κατοίκους, κυρίως γυναικόπαιδα....

Μετά το κάλεσμα πριν από λί­γες ημέρες για ανακατάληψη του Κουσέιρ και για αντεπίθεση των ανταρτών στην περιοχή της Χομς, ένοπλοι μισθοφόροι αντάρτες σαλαφιστές, ανάμεσά τους Τσετσένοι και Τούρκοι, εισέβαλαν στο χωριό Αλ Ντουβάιρ και άρχισαν να επι­τίθενται στα σπίτια, σφαγιάζοντας τους έντρομους κατοίκους, ηλικι­ωμένους και οικογένειες. 

Οι πληροφορίες προέρχονται από το συριακό στρατό, αλλά ίσως δεν έχουν κανένα στοιχείο υπερβο­λής, αν σκεφθεί κανείς ότι εκατοντάδες μισθοφόροι φανατικοί, από τον Καύκασο, τη Βόρεια Αφρική, την Τουρκία και την Ευρώπη, μά­χονται στο πλευρό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. 

Σεχταριστική βία 

Ο αριθμός των θυμάτων του χω­ριού παραμένει ακόμη άγνωστος, αλλά αν επιβεβαιωθεί η μεγάλη σφαγή, θα είναι μια ακόμη από­δειξη ότι ο εμφύλιος στη Συρία παίρνει επικίνδυνη τροπή προς τη σεχταριστική βία και ενδέχεται να μετατραπεί σε ένα φαύλο κύκλο βί­αιων συγκρούσεων χωρίς τέλος, όπως συμβαίνει στο Ιράκ. 

Επίσης, είναι μια ακόμη μεγά­λη επίθεση εναντίον της Χριστια­νοσύνης, μετά την απαγωγή των μητροπολιτών του Χαλεπίου. Πριν από λίγες ημέρες ένας από τους ηγέτες της συριακής αντιπολί­τευσης, ο Ζορζ Σάμπρα, κάλεσε τους αντάρτες να αναλάβουν τη αντεπίθεση της σημαντικής πόλης Κουσέιρ που είναι κόμβος μεταξύ Βορρά και Νότου. 

Η έκκληση του Σάμπρα, προς τα τάγματα των ανταρτών του Χαλεπίου, του Ιντλέμπ, της Ράκα του Ντέιρ Εζόρ και της Δαμασκού «για να σωθεί η Χομς» έγινε μετά την επίθεση του συριακού στρα­τού εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ, η οποία αντιστάθηκε επί ένα χρόνο στους βομβαρδισμούς των καθεστωτι­κών δυνάμεων. Οι καθεστωτικές δυνάμεις με τη βοήθεια των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχουν σημειώσει επιτυχίες στην περιοχή, που ανήκει στην επαρχία Χομς σπουδαίο διαμετακομιστικό κέντρο μεταξύ παραλίων και εν­δοχώρας- όπου ζει μια δυναμική μειοψηφία χριστιανών ορθοδόξων. 

Ντοκουμέντα φρίκης 

Από την άλλη πλευρά, το Συρια­κό Παρατηρητήριο των ανταρτών δημοσίευσε ντοκουμέντα που δεί­χνουν τους θανάτους περισσοτέ­ρων των 200 ανδρών και γυναικό­παιδων σε μια μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού στην Αλ Μπάιντα. Οι μάχες γίνονται όλο και πιο σκληρές στη Συρία, κι αν η Δύση αρχίσει να εξοπλίζει ελεύ­θερα τους αντάρτες, οι σφαγές και φρικαλεότητες θα είναι όλο και πιο συχνές. Οι χριστιανοί αποτελούν μειοψηφία στη Συρία με αποτέλε­σμα να υφίστανται τη βία και τις διώξεις σε μεγαλύτερο βαθμό. Χι­λιάδες χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα περίπου δυόμισι χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος στη Συρία 

Όπως ανακοίνωσε χθες το Βατι­κανό, περίπου 100.000 χριστιανοί -και δεν αναφέρεται μόνο στους καθολικούς- σκοτώνονται κάθε χρόνο με αφορμή την πίστη τους. Η Μέση Ανατολή, και φυσικά η Συρία, είναι ο τόπος όπου κατα­γράφονται οι περισσότερες βίαιες επιθέσεις και παραβιάσεις της θρη­σκευτικής ελευθερίας Ο Μονσινιόρ Μάριο Τόζο, γραμ­ματέας του Συμβουλίου για τη Δι­καιοσύνη και την Ειρήνη του Βατικανού, δήλωσε σε Σύνοδο του ΟΟΣΑ ότι «οι διακρίσεις εις βάρος των χριστιανών πρέπει να αντιμε­τωπίζονται όπως ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία» 

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-29/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger