Αρχική » » Απόστρατοι: Μεθοδεύουν τη διάλυση και την ενοποίηση των Ταμείων

Απόστρατοι: Μεθοδεύουν τη διάλυση και την ενοποίηση των Ταμείων


ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ των Μετοχικών Ταμείων των τριών Σωμάτων και τη δημιουργία ενός ενιαίου καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή δια­μαρτυρίας που έστειλε στον υφυπουργό Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα... 

Στην ανακοίνωση της η ΑΝΕΑΕΔ υποστηρίζει ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν άτι επέρχεται η πλήρης διάλυση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν επιθυμούν να λάβει γνώση κάνεις, πλην των "ημετέρων" που έχουν αναλάβει την υπε­ράσπιση του έργου των αρμοδίων εκ των έσω». 

Στην επιστολή που έστειλαν χθες στον υφυπουργό Άμυνας αποκαλύπτουν ότι στα τέλη Απριλίου ο κ. Καράμπελας έδωσε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του υπουργείου να διε­ρευνήσει τη δυνατότητα ενοποίησης των Μετο­χικών Ταμείων (Μ.Τ.) και των Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης Μετόχων (ΕΚΟΕΜ) με αποτέλεσμα η ΓΔΟΣΥ να εκδώσει έγγραφο προς όλα τα επιτελεία των κλάδων με το οποίο ζητούσε μέσα σε έναν μήνα να της καταθέσουν προτάσεις με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της ενοποίησης. Μετά από αυτό, στην επιστολή καυτηριάζεται η στάση του υφυπουργού που, αν και υποσχέθηκε σε παλιότερη συνάντησή του με το Δ.Σ. ότι θα ενημερώνει την Ένωση, τον καταγ­γέλλει ότι έσπευσε να υιοθετήσει «την από την "πίσω πόρτα" ένταξη των Μ.Τ. και ΕΚΟΕΜ στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που επιβλήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ και το υπουργείο Εργασίας», με αποτέλεσμα να επιβληθούν νέες μειώσεις στα μερίσματα. 

Με την «άρον άρον», όπως τη χαρακτηρί­ζει, ενοποίηση επιχειρείται να «κρυφτούν κάτω από το χαλί» οι «τυχόν εγκληματικές πράξεις και εσκεμμένες παραλείψεις των διορισμένων διοικήσεων του ΜΤΣ». 

Καταλήγουν δε, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν συζήτηση για ενοποίηση εάν δεν εξασφαλιστεί πρωτίστως η εξόφληση όλων των χρεών του ΜΤΣ και δεν χρηματοδοτηθεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη και των τριών Ταμείων από πρωτογενείς πόρους. Διακηρύσσει, τέλος, η ΑΝΕΑΕΔ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να αποτρέψει τα σχέδια που δεν εξασφαλίζουν στέρεη προοπτική ανάπτυξης του ενοποιημένου μετοχικού συστήματος. 

Του Μάνου Τσαλδάρη 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ-21/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger