Αρχική » » ΔEΚΑ ΣΤΑ ΔEΚΑ (15 Μαΐου 2013)

ΔEΚΑ ΣΤΑ ΔEΚΑ (15 Μαΐου 2013)


Ατυχέστατη η κίνηση του Προέδρου της Ελλη­νικής Δημοκρατίας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ Παπούλιας κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε στρατόπεδο για τον εορτασμό της Λαμπρής, πέρα από τα καθιερωμένα, αυγά, ευχές κ.λ.π, είχε την ιδέα να προχωρήσει σε μια απαράδεκτη ενέργεια. Έδωσε από την τσέπη του ένα μικρό ποσό στους αξιωματικούς, για να τους «κεράσει μια μπύρα» όπως είπε.... 

Καλή γνώμη για το πρόσωπο του κυρίου Παπούλια δεν έχω ούτως ή άλλως, αλλά πιστεύω πως αυτό το περιστατικό δεν ήταν εσκεμμένο και απλά δεν σκέφτηκε την πράξη του. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως με την πράξη του αυτή εξευτελίζει τους Έλληνες Αξιωματικούς και καλό θα ήταν να προσέχει περισσότερο άλλη φορά. 

Τους Έλληνες Αξιωματικούς των οποίων η οικογένεια θρηνεί ακόμα ένα θύμα. Αναφέρομαι στον υπολοχαγό που υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Καπανδριτίου στα HAWK, και μερικές μέρες πριν έδωσε τέλος στην ζωή του πέφτοντας από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. 

Υπάρχουν ευθύνες σε πολλούς, αλλά το θέμα από μόνο του είναι τόσο λυπηρό -όπως και κάθε αυτοκτονία Έλληνα Πολίτη- που θα αρκεστώ μόνο στο να δώσω τα συλλυπητήρια μου στην οικο­γένεια του και να εκφράσω την ευχή να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται άδικα. 

Αλλάζοντας θέμα τώρα, πέντε άτομα συνελή­φθησαν στην ζώνη προκάλυψης του Έβρου, συγκε­κριμένα στις Φέρρες. Τα άτομα αυτά, δύο Ολλαν­δοί, δύο Βέλγοι και μια Γερμανίδα, κινούνταν εντός της απαγορευμένης ζώνης χωρίς άδεια, παρά την ύπαρξη πινακίδων σε πολλές γλώσσες οι οποίες και ενημέρωναν για το καθεστώς της περιοχής. 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, εδώ και τουλά­χιστον τριάντα χρόνια Βρίσκουμε Βορειοευρωπαίους κοντά ή μέσα σε απαγορευμένες περιοχές και όλοι έχουν την κακή συνήθεια να κουβαλάνε μαζί τους και φωτογραφικό εξοπλισμό, ο οποίος -όλως τυχαίως- έχει τραβήξει εκεί που δεν έπρεπε. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε λίγο πιο αυστηρές τις ποινές για κάτι τέτοια «λάθη»; Κάτι μου λέει πως θα συνέβαιναν πιο σπάνια τότε. 

Συνάντηση είχαν την Πέμπτη που μας πέρασε οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδος και Κύπρου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Φωτίου είχαν την πρώτη επίσημη τους συνάντηση εδώ στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της συνάντησης τους συζήτησαν το θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες του Ελληνισμού. 

Βέβαια, οι δύο χώρες μας έχουν εκχωρήσει την Εθνική Κυριαρχία τους, οπότε όσο και να συζητάνε οι δύο Υπουργοί Άμυνας, αλλού θα ληφθούν οι αποφάσεις για όλο τα κρίσιμα ζητήματα. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει, αλλά ουσιαστικά έχουν υποβιβαστεί σε απλούς διαχειριστές των Ενόπλων Δυνάμεων και σε εκτελεστές εντολών που έρχονται από έξω. 

Μιας και αναφέρθηκα στην Κύπρο μας, λίγο ανατολικότερα, στην Συρία η κατάσταση έχει γίνει αρκετά περίπλοκη. Οι αντάρτες αποτελούνται πλέον όλο και περισσότερο από αλλοεθνείς, είτε μισθοφόρους είτε φανατικούς ισλαμιστές. Αυτό από τη μια τους έχει αποξενώσει από τον συριακό λαό, από την άλλη όμως απομακρύνει το ενδεχό­μενο ειρήνευσης στην περιοχή. 

Οι μεγάλες Δυνάμεις κρατούν μια πολύ αμφι­λεγόμενη στάση, εξοπλίζοντας σχεδόν ανοιχτά τους αντάρτες και συνεργαζόμενες με οργανώσεις που υποτίθεται πως κυνηγούν. Από την άλλη η Τουρκία είναι ξεκάθαρο πως έχει δική της ατζέντα την οποία και προωθεί δυναμικά. Μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτή η κρίση και ποιος θα βγει ισχυρότερος μετά από αυτή. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-15/05/20Ι3)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger