Αρχική » » Μέσα στην τουρκική αποβατική άσκηση EFES 2013

Μέσα στην τουρκική αποβατική άσκηση EFES 2013


Στιγμιότυπα από την τουρκική αποβατική άσκηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην κόλπο της Σμύρνης (όπου εδρεύουν και οι αποβατικές δυνάμεις) με συνδυασμένη αεραπόβαση στα μετώπισθεν για την δημιουργία αεροπρογεφυρώματος και την αποκοπή των δυνάμεων που αμύνονται στην ακτή (κάτι που απαιτεί την ύπαρξη ταχυκίνητων εφεδρειών με μεγάλη ισχύ πυρός και διαθέσιμο ευέλικτο πυροβολικό για την εξουδετέρωσή τους).

Μια από τα ίδια βέβαια, αλλά εικόνες που πρέπει να «διαβαστούν» προσεκτικά για να ξέρουμε τι συμβαίνει απέναντι…

Η "Μεγαλύτερη κοινή άσκηση Τουρκίας" χαρακτηριστικό με τη διοίκηση, τη διαχείριση της Διοίκηση Αιγαίου Στρατού του Στρατού, του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Χωροφυλακής Γενική Διοίκηση και το Λιμενικό Σώμα έληξε χθές !

Συνολικά, τρεις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες πεζικού και μία ταξιαρχία πυροβολικού των Χερσαίων Δυνάμεων Διοίκηση, Ναυτική Διοίκηση Δυνάμεων, 23 σκάφη διαφόρων τύπων, ένα αμφίβιο  θαλάσσιο, Air Force Command, 22 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα, ειδικές ομάδες δυνάμεις της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, η Χωροφυλακή και η ακτή στοιχεία Command Guard αποτελούμενο από επτά χιλιάδες στρατιώτες πήραν μέρος.

Με την ευκαιρία πάντως να σημειώσουμε ότι την άλλη εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο για την άσκηση «Καταιγίδα» που θα διεξαχθεί με πολλαπλά αντικείμενα σε όλο το αρχιπέλαγος αλλά και σε περιοχές τις ανατολικής Μεσογείου και με την συμμετοχή της ΠΑ αλλά και μονάδων του ΕΣ. «Καταιγίδα» δεν είχε διεξαχθεί πέρυσι, οπότε και η διεξαγωγή της αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην άσκηση και αξιολόγηση προσωπικού και οπλικών συστημάτων.

EFES 13 2

EFES 13 20
Σύστημα διάνοιξης ναρκοπεδίων

EFES 13 3Τα νέα LCT
EFES 13 21EFES 13 7EFES 13 8EFES 13 9EFES 13 10EFES 13 14EFES 13 17EFES 13 6EFES 13 16EFES 13 11EFES 13 13
EFES 13 15Εκσυγχρονισμένα Huey
EFES 13 12EFES 13 18EFES 13 19EFES 13 4
ptisidiastima.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger