Αρχική » » Σοκ! Οι αξιωματικοί τώρα τρώνε (με 2,5 €) από το καζάνι

Σοκ! Οι αξιωματικοί τώρα τρώνε (με 2,5 €) από το καζάνι


Τα στοιχεία για τη διαβίωση στρατιωτικών στις μονάδες μετά τις μειώσεις 

ΣΤ0ΙΧΕΙΑ-Σ0Κ για τη διαβίωση των Ελλήνων στρατιωτι­κών... Το 35% των εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιω­ματικών του Στρατού Ξηράς, λόγω των οικονομικών προ­βλημάτων που αντιμετωπίζουν πια, αναγκάζεται και δια­τρέφεται από το συσσίτιο των φαντάρων… 

Οι αποδοχές τους έχουν «κουρευτεί» κατά...
45% και κανείς δεν ξέρει αν τους περιμένει και άλλη μείωση. Και επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, να διευκρινίσουμε ότι δεν σιτίζονται δωρεάν τα στελέχη αυτά του Ελληνικού Στρατού. Για το γεύμα που τους παρέχεται στη μονάδα όπου υπηρετούν πληρώνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Δί­νουν για το κάθε πιάτο φαΐ που τους σερβίρεται περίπου 2,5 ευρώ! Όσο, δηλαδή, έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι είναι η δαπάνη για την ατομική με­ρίδα φαγητού. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Πενταγώνου, ολοένα και αυξάνονται οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν και αυτοί μερίδα στο συσσίτιο της μονάδας τους, είτε είναι φασολάδα είτε είναι κατε­ψυγμένο ψάρι και κρέας. 

Κύκλοι του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των στελεχών τους που σιτίζονται στις μονάδες είναι υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες. Πάντως, αν υπολογίσει κανείς σε τι αριθμό αντιστοιχεί το 35% στους 50.000 υπαξιωματι­κούς και αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα στον Ελ­ληνικό Στρατό, είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό φαινόμενο. 

Ποιο είναι το ηθικό φρόνιμα των ένστολων αυτών; Αλ­λά και για τούς υπόλοιπους υπαξιωματικούς και αξιωμα­τικούς που δεν διατρέφονται από το συσσίτιο της μονάδας τους δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά 45%. Και η μείωση αυτή έγινε σε μισθούς που δεν ήταν εξωπραγματικοί, με δεδομένο ότι το επάγγελμά τους έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνήθως δεν επιτρέπει λόγω των συχνών μεταθέσεων την εργα­σία της συζύγου. 

Τώρα, αν ισχύσει ότι θα υπάρξει και νέο «κούρεμα» στις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών κατά 10%, 20%, θα σημάνει αυτόματα ότι οι στρατιωτικοί θα βρεθούν σε ανέχεια με κλονισμένο το ηθικό φρόνημα. Η ηγεσία του ΓΈΣ αναρωτιέται πώς στο μέλλον ένας αξιωματικός που διαχειρίζεται ανθρώπινες ζωές θα μπορεί απερίσπαστος να αφοσιωθεί στην αποστολή του; 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/06/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger