Αρχική » » Μήνυση για το μνημόνιο

Μήνυση για το μνημόνιο


Εν ενεργεία αξιωματικοί εγκαλούν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. Μήνυση κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας κατέθεσαν χθες δυο εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ως απάντηση στην τιμωρία που τους επέβαλε, όταν του έστειλαν έγγραφο με το οποίο τον ρωτούσαν αν θα γίνουν χάριν του Μνημονίου κι άλλες μειώσεις, αν θα γί­νουν απολύσεις στελεχών και αν θα υπάρχουν αλλαγές προς το χειρότερο στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στρατιωτικών.... 

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Α. Τσουκαράκη και τον αρχικελευστή Α. Τσάκαλο, που είναι αντίστοιχα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), οι οποίοι τιμωρήθηκαν πριν από λίγο καιρό με 10ήμερη φυλάκιση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο. 

Στη μήνυσή τους, όπως έγινε γνωστό, αναφέρουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορούσε να προσφύγει στην εξειδικευμένη νομική υπη­ρεσία που ως θεσμός τον υποστηρίζει νομικά και να διερευνήσει τα «νομικά θέματα» που του έθεσαν για να τους απαντήσει. Ο Αρχηγός όμως δεν το έκανε και, αντί να λάβει σαφή θέση επ' αυτών, προχώ­ρησε στην επιβολή ποινών. Πληροφορίες εξάλλου ανέφεραν ότι οι δύο στρατιωτικοί στη μήνυσή τους βασίστηκαν σε νομικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου 

Ερωτώμενος, δε, ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ για τη μήνυση στον Α/ΓΕΕΘΑ, απάντησε ότι ως συνδικαλιστές θα υπερασπίσουν τα δικαιώματα των στρατιωτικών με κάθε νομικό μέσο και προανήγγειλε κι άλλες μηνύσεις: «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες προσφυγές στην ποινική δικαιοσύνη, αναμένοντας τις μεταθέσεις του προσωπικού και τη μη εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντί συνταγματάρχης Α. Τσουκαράκης. 

Μάνος Τσαλδάρης 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-08/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger