Αρχική » » Βάζουν φωτιά στη Θράκη οι πράκτορες της Άγκυρας

Βάζουν φωτιά στη Θράκη οι πράκτορες της Άγκυρας


Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε υπό το φόντο της τουρκικής σημαίας.
Ψευδομουφτήδες και μειονοτικοί προκαλούν εν όψει του διορισμού των 90 ιεροδιδασκάλων. 

Σε πλήρη κλιμάκωση της πολε­μικής τους εναντίον της Ελλάδας προχωρούν οι πράκτο­ρες της Άγκυρας στη Θράκη όσο πλησιάζει ο καιρός για τη δρομο­λόγηση των πρώτων 90 διορισμών ιεροδιδασκάλων. Το ανησυχητικό είναι ότι οι πράκτορες της Άγκυρας στην πε­ριοχή εργάζονται καλά, ενώ η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου: Ψευδομουφτήδες, μισθοδοτούμενοι από την Άγκυρα μειονοτικοί δήμαρχοι, εκ­πρόσωποι του DEB, προετοιμάζουν το κλίμα με προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις για μία ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση, μια σύγκρουση που ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.... 

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 30 Μαΐου στον Εχίνο Ξάνθης, παρουσία του βουλευτή Ξάν­θης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, του υποπρόξενου Κομοτηνής Άλπερ Ατάκ και του δημάρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες, ζητώντας από τους Έλληνες μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του! Κανονικά, θα έπρεπε να είχε επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και να είχε συλληφθεί για προτροπή σε στάση και ανυπακοή στους νόμους, όπως επισημαίνει και το αμυντικό σάιτ defencenet. 

Οι ιμάμηδες 

Σύμφωνα με τον Αχμέτ Μέτε: «Πρέ­πει όλοι μας ως κοινότητα να προσπαθήσουμε στο θέμα της ενότητας και της ομοψυχίας μας. Πάντοτε και σε διάφορα επίπεδα να τις επιδεικνύου­με. Να προσέξουμε τον νόμο των 240 ιμάμηδων, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του. Μαθαίνουμε από τον Τύπο ότι θα προσληφθούν 90 άτομα προσωπικό, που θα διδάξουν το κορά­νι στα ελληνικά. Στο θέμα αυτό ζητάω να είστε ενημερωμένοι». 

Σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και μία ανακοίνωση του γνωστού αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), που την υπογράφει ο νέος του πρόεδρος Τανέρ Μουσταφάογλου, εναντίον του νόμου που χαρακτηρίζεται ως «αντί­θετος με τη θρησκευτική πίστη και ελευθερία της μειονότητας». Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαί­νονται τα εξής: 

«Όπως είναι γνωστό, η Συνθή­κη Ειρήνης της Λωζάννης και όλες οι συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και Ελλά­δας εγγυώνται την εκ μέρους του ελληνικού κράτους συντήρηση και διδασκαλία της ισλαμικής θρησκείας και των κανόνων της στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης... Ο νόμος με την επωνυμία των "240 ιμάμηδων" πέρασε από τη Βουλή το 2007. Καθώς όμως δεν ήταν σύμφωνος με τη θρησκευτική πίστη και τις ελευθερίες των μειονοτικών, αλλά και με τη Συνθήκη της Λωζάννης, μετά από μεγάλες αντιδράσεις των μειονοτικών φορέων και συλλόγων της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, τέθηκε σε ανα­στολή εφαρμογής. Ως Σύλλογος Αλ­ληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είχαμε αναφέρει ότι η δήλωση του ελ­ληνικού κράτους πως θα διόριζε και θα πλήρωνε 240 θρησκευτικούς, όπως με τις μουφτείες σε Διδυμότειχο, Κομο­τηνή και Ξάνθη, σημαίνει ξεκάθα­ρα πως δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Όπως θυμόμαστε όλοι μας, ο νόμος αυτός επανήλθε στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2013, και με κά­ποιες αλλαγές που έγιναν ψηφίστηκε ξανά. Στο στάδιο εκείνο εμείς... είχαμε καταγγείλει και απορρίψει αυτόν τον νόμο που επιφέρει περιορισμούς στη θρησκευτική μας πίστη και ελευθερία. 

Και στρατηγός σε περιοδεία! 

Εν τω μεταξύ, περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας που εδρεύει στην Τυρολόη (Corlu), αντιστράτηγος Ναζίμ Αλτίντας. Ο Τούρκος αξιωματικός επισκέφθηκε στην Κο­μοτηνή τον πρόξενο της γείτονος Ιλχάν Ζενέρ, ενώ στην Ξάνθη, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, συναντήθηκε με τον διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, αντιστρά­τηγο Χρήστο Χαλκίδη. Η επίσκε­ψη του υψηλόβαθμου Τούρκου στρατιωτικού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων οι­κοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και τα οποία υλοποιούνται μέσω διμερών επα­φών και στις δύο χώρες. 

Το ελληνικό κράτος 

Το ελληνικό κράτος πάλι δεν άκουσε τη φωνή της μειονότητας και στη σύσταση των σχετικών επιτροπών τοπο­θετεί ως πρόεδρο τους τους διορισμένους μουφτήδες. 

Μάλιστα ακούμε πως σε αυτή την επιτροπή διορίστηκαν άτομα που δεν το θέλανε. Προσδοκούμε την αντίδραση όχι μόνο ημών ως μειονότητας στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και όλων των παγκόσμιων φορέων ενάντια σε αυτό τον νόμο. Διότι το περιστατικό αυτό είναι αντίθε­το με την ελευθερία συνείδησης και θρησκείας. Παρατηρώντας τις εξελί­ξεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο βλέπουμε πως δεν άλλαξε κάτι και ότι με αδίστακτο και ρατσιστικό τρόπο γίνο­νται επίμονες επεμβάσεις στις θρη­σκευτικές ελευθερίες των ανθρώ­πων μας. Τον νόμο αυτό που χαρακτηρίσαμε ως ανθρώπινη ντροπή και τον απορρίψαμε από την πρώτη στιγ­μή και σήμερα πάλι τον απορρίπτου­με με τις ίδιες σκέψεις. Όσο κοντεύει η ώρα εφαρμογής του νόμου, αυτά θα βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάτα­ξη. Η ελληνική Πολιτεία έχει χρέος (για μια φορά) να κλείσει τ΄ αυτιά της στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να προχωρήσει ακάθεκτη με τους δι­ορισμούς. Το ζήτημα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό». 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger