Αρχική » » Δεν πείθουν τα δάκρυα

Δεν πείθουν τα δάκρυα


Διαμαρτυρίες από αυτούς που δημιούργησαν το «έκτρωμα». 

Έχω περάσει τη μισή επαγγελματική μου ζωή στην ΕΡΤ. Ποτέ ως «μόνιμος». Πάντοτε με «μπλοκάκι», με νόμιμες κρατήσεις, ελάχιστη αμοιβή, αλλά με το μεράκι του «μουσικού παραγωγού». Μου έδωσε μια εκπομπή ο Μάνος Χατζιδάκις, το 1975, με απέλυσε ένας διευθυντής, επειδή έκανα στην «Καθημερινή» ένα σχόλιο εις βάρος της ΕΡΤ, το 1979, επανήλθα το 1980, και το 1981 με κάλεσε ο «δερβέναγας» που όρισε το ΠΑΣΟΚ και μου είπε απλά: «Όπως καταλαβαίνεις, φεύγεις». Ρώτησα απλά: «Για ποιον λόγο;» «Εσύ ξέρεις!» ήταν η απάντηση! 

Έτσι λειτουργούσε η ΕΡΤ, ας μην... κοροϊδευόμαστε. Ερχόταν η μία κυβέρνηση, διόριζε κάποιους «δικούς» της μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση (ακόμη και του ιδίου κόμματος) και να βάλουν οι νέοι υπουργοί «τους δικούς τους». Βεβαίως, η μεγάλη «εισβολή» έγινε το 1981, τότε που -αίφνης- ενεφανίσθησαν εκατοντάδες δημοσιογράφοι να δηλώνουν «ΠΑΣΟΚ» και να καταλαμβάνουν θέσεις απολύτως... αξιοκρατικά. 

Ήταν η εποχή που οι προσλήψεις κλείνονταν μεταξύ ζεϊμπέκικου και κρασιού στο «Περιβόλι τ' ουρανού» και αργότερα μεταξύ Κοχίμπα και καμαμπέρ στο «Πίκολο Μόντο». Το ΠΑΣΟΚ υπερφόρτωσε την ΕΡΤ, ας μη γελιόμαστε, όπως και η Ν.Δ. επί Μητσοτάκη, με προτίμηση στην «ανανεωτική αριστερά», που, περιέργως, τα «έβρισκε με όλους». Φυσικά, τη μικρότερη ευθύνη από όλους φέρουν οι μεροκαματιάρηδες δημοσιογράφοι, που σήκωσαν όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες τους το βάρος της ΕΡΤ και επέτρεπαν στους δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, «χρυσοκάνθαρους» να διορίζονται σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, παραγωγοί και παρατρεχάμενοι, που εισέπρατταν μισθούς θεόρατους, ακόμη και χωρίς να παρουσιάζονται ή στέλνοντας με «καρμπόν» ειδήσεις, τις οποίες διοχέτευαν και στις άλλες... τρεις δουλειές που είχαν! 

Όλοι γνωρίζουμε πώς εισέβαλαν στην ΕΡΤ ορισμένα πρόσωπα, πώς καθιερώθηκαν «έρποντας και γλείφοντας» και πώς άρμεξαν επί σειρά ετών τον κρατικό μαστό. Δεν γίνεται, όμως, να υπάρξει σοβαρή δημόσια τηλεόραση χωρίς αξιοκρατία, χωρίς αποστάσεις από τον κομματισμό. Δεν γίνεται δημόσια τηλεόραση με «ποσοστώσεις» αναλόγως του χρώματος του καθενός. 

Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ. Θα μπορούσε η εξυγίανση να γίνει πολύ νωρίτερα, υπό άλλες συνθήκες. Ίσως να έχω άδικο, αφού, όπως λένε κάποιοι άλλοι, «αν δεν γινόταν μια κι έξω, δεν θα γινόταν ποτέ». Περιμένω να δω τη νέα ΕΡΤ και να την κρίνω. Αλλά καλά θα κάνουν τα κόμματα να μην «κάψουν» αυτό το χαρτί της ενημέρωσης συνθλίβοντάς το ανάμεσα σε κομματικά παιχνίδια και συγκρούσεις. 

Η δημόσια τηλεόραση είναι αγαθό και δεν είναι κάλπη. Αυτό καλά θα κάνουν να το θυμούνται όλα τα κόμματα, τα οποία σήμερα οδύρονται -χωρίς να πείθουν- για το έκτρωμα που τα ίδια είχαν κατασκευάσει. 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ.Δημοκρατία-13/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger