Αρχική » » Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις


Περισσότερο καταστροφική προμηνύεται η επόμενη χρονιά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε το γενικό λογιστήριο του κράτους και αφορά την κατάρτιση του οικονομικού προϋπολογισμού του έτους 2014. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που... προκύπτουν, για το 2014 οι προβλέψεις με αριθμούς για το υπουργείο άμυνας είναι οι εξής: 

α) Τακτικός προϋπολογισμός: 2.373.427.000 ευρώ 
β) Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων: 12.000.000 ευρώ 

Σύνολο δαπανών 2014: 2.385.427.000 
Εξοπλιστικά προγράμματα: 583.000.000 

Η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώ­νουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το τρέχον έτος τα ποσά ήταν αρκετά μεγαλύτερα όπως οι αριθμοί δείχνουν. Το σύνολο δαπανών για το 2013 ήταν 2.646.000.000 ευρώ ενώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα προβλέπονταν 750.000.000 ευρώ. Επομένως οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 10% περίπου και σχεδόν 23% για τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Αν λάβου­με υπόψη ότι στις πρόσφατες ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ και ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13 οι διαθεσιμότητες στα πολεμικά αεροσκάφη ήταν 50% και στο πολεμικά πλοία 67% το μέλ­λον προβλέπεται εφιαλτικό για την άμυνα της χώρας μας. Τα παραπάνω ισχύουν με τα σημερινά δεδομένα και δυστυχώς πυκνώνουν οι φήμες ότι έρχεται τρίτο μνημόνιο που μπορεί να αξιώσει ακόμη περισσότερες περικοπές. Βλέπουμε λοι­πόν το τριμερές μόρφωμα πιστό στις εντολές των διεθνών σιωνιστών, να παραδίδει βορρά την άμυνα της χώρας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία από πλευράς γεωστρατηγικών προκλήσεων. 

Η κυβέρνηση πιστό στο δόγμα του διαίρει και βασίλευε σκοπίμως διέρρευσε διάλογο του Α/ΓΕΕΘΑ με τον συνεχιστή της καταστροφής της χώρας Σαμαρά, ότι δήθεν δεν έγιναν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι μείωσε τους μισθούς των ανωτάτων Αξιωματικών. Επιχειρεί ένα καταστροφικό διαχωρισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια μικρή ελίτ ανωτάτων στοχοποιώντας τους ως υπερβολικά αμειβόμενους. Ακόμη υπό τον φόβο των απολύσεων ζητούν από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να δεχτούν περαιτέρω μειώσεις μισθών, με το 65% περίπου του προσωπικού να Βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Η μήνυση των «συνδικαλιστών» κατά του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνουν εικόνα διαλύσεως του Στρατεύματος και μάλιστα χωρίς την παραμικρή πρόθεση υπερασπίσεως του Α/ΓΕΕΘΑ όστις αποτελεί επιλογή της κυβερνήσεως για εφαρμογή της πολιτικής της. 

Από την άλλη τα περίεργα από κάθε πλευρά γεγονότα της Τουρκίας, δείχνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της πανέτοιμες από κάθε πλευρά να αντιμετω­πίσουν την προκλητικότητα των Τούρκων. 

Η ευρύτερη περιοχή βράζει και καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις του Αμε­ρικανού ΥΠ.ΕΞ Κέρι που μίλησε για την ανησυχία των ΗΠΑ ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατούνται στην Τουρκία. Η χώρα η οποία καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών της κάνοντας και εξαγωγή της γκανγκστερικής της πολιτικής, με τις «ανθρωπιστικές της επεμβάσεις» και στην οποία λειτουργεί το κολαστήριο του Γκουαντάναμο ανησυ­χεί για την αστυνομική βία της Τουρκίας. 

Δεν μπορούμε, προς το παρόν, να διακινδυνεύσουμε πρόβλεψη αν έχουμε την «Τουρκική άνοιξη» ή «αλκυονίδες ημέρες» στη γειτονική χώρα. Το σίγου­ρο είναι ότι ισλαμιστές και κεμαλικοί, όποιοι και να επικρατήσουν στην μάχη διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα, έχουν προσφιλή τους συνή­θεια να εξάγουν προς την Πατρίδα μας την εσωτερική τους κρίση. Οι συνεχείς προκλήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις του Εναέριου Εθνικού Χώρου καθώς και των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων και η άρνηση της συνθήκης της Λωζάννης δείχνουν τις προθέσεις της Τουρκίας για την περιοχή του Αιγαίου. Η επιβεβαίωση δε της ύπαρξης άφθονων υδρογοναν­θράκων στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ θα εκτραχύνει ακόμη περισσότερο την προκλητική της συμπεριφορά. Έτσι λοιπόν δυο τουρκικά πολεμικά πλοία, προέβησαν σε μια καθαρά πειρατική ενέργεια εναντίον τριών σκαφών που ενεργούσαν σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμού της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της, τα οποία μάλιστα απαίτησαν να αποχωρήσουν διότι όπως είπαν «δεν είχαν άδεια της τουρκικής δημοκρατίας να κάνουν έρευνες στη τουρκική ΑΟΖ». 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως τον πραγματικό και μοναδικό εγγυητή της ελευθερίας του Λαού μας και της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας του Έθνους μας. Ως εκ τούτου αποτε­λεί βασική προτεραιότητα του κράτους η δημιουργία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων ικανών να αποτρέψουν κάθε επιβουλή. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger