Αρχική » » Σιωπητήριο... λόγω των γερμανικών εκλογών

Σιωπητήριο... λόγω των γερμανικών εκλογών


Το Βερολίνο καταστρέψει την πολιτική βάση της Ενωμένης Ευρώπης. 
Απαγορεύεται κάθε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, παρά τη θύελλα καταγγελιών και δημοσιευμάτων, αλλά και θέσεων οικονομολόγων ότι το χρέος της χώρας μας είναι μη βιώσιμο.
Ακόμη και οι χθεσινές αποφάσεις του Ecofin θα ισχύσουν από το 2018, δηλαδή πριν από τις επόμενες εκλογές στην Γερμανία, οπότε μάλλον θα υπάρξει νέο πρόβλημα για να μη διαταραχθεί και η επόμενη προ­εκλογική περίοδος. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται όλο και πιο γρήγορα στον θεσμικό της θάνατο. Από Σύνοδο σε Σύνοδο Κορυφής, αλλά και σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της Ε.Ε., η γερμανική κυριαρχία καταστρέφει την πολιτική βάση της ενωμένης Ευρώπης και επιβάλλει το δικό της μοντέλο αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και ωφελιμιστικά. 

Πέραν του ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνει που... θα διαταράξει την πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ, σαν να πρόκειται για τον παγκόσμιο ηγεμόνα, που ευτυχώς δεν είναι. 

Ο αυταρχισμός της Γερμανίας κορυφώνεται τους τελευταίους μή­νες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 

Απειλητική παρέμβαση της Μέρ­κελ ώστε να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές κατά την πρόσφατη κυ­βερνητική κρίση. Το πολιτικό σύστη­μα στην Ελλάδα έχει αποσταθερο­ποιηθεί εξαιτίας της πολιτικής που έχει επιβάλει το Βερολίνο. Κόμματα αποσυντίθεται, η οικονομία διαλύε­ται, η κοινωνία υποφέρει, αλλά τα αι­τήματα και οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι εκλογές, απαγορεύον­ται για να μην ενοχληθεί η Γερμανία! 

Πολύμηνη κωλυσιεργία του Βε­ρολίνου για την τραπεζική ένωση. Ακόμη και οι χθεσινές αποφάσεις του Ecofin θα ισχύσουν από το 2018, δηλαδή πριν από τις επόμενες εκλογές στην Γερμανία, οπότε μάλλον θα υπάρξει νέο πρόβλημα για να μη διαταραχθεί και η επόμενη προ­εκλογική περίοδος. 

Μέχρι τότε, θεωρητικά η Γερμα­νία θα έχει ρυθμίσει τα του τραπεζι­κού της τομέα, ίσως και τις καταγγε­λίες ότι οι τράπεζές της ξεπλένουν και βρόμικο χρήμα και υποδέχονται μαύρο χρήμα, αλλά οι έρευνες απαγορεύονται. Άλλο Κύπρος, άλλο Γερμανία... 

Χρέος 

Απαγορεύεται κάθε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνι­κού χρέους, παρά τη θύελλα καταγ­γελιών και δημοσιευμάτων, αλλά και θέσεων οικονομολόγων ότι το χρέ­ος της χώρας μας είναι μη βιώσιμο. 

Όχι μόνο δεν δέχεται συζήτηση το Βερολίνο, αλλά ήδη προχωρεί στο παρασκήνιο στη δημιουργία Ευρω­παϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα πάρει τη θέση του ΔΝΤ στην Ευ­ρώπη, υπό τον έλεγχο φυσικά της Γερμανίας. 

Είναι δεκάδες ακόμη τα περι­στατικά, άλλες τόσες οι καταγγε­λίες για τα όργια που γίνονται στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο και διστακτικά σιγά σιγά αρχίζουν να βγαί­νουν στην επιφάνεια. Για πολλούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση της πολιτικής της λειτουργίας, τα πάντα έχουν αναχθεί σε ένα γερμανικό πλαίσιο λειτουργίας και θεωρούν ότι όσο περνά ο χρόνος και οι αντιδράσεις δεν γενικεύονται, τόσο πιο θλιβερή θα γίνεται η κατάσταση. Η Γερμανία σκοτώνει ό,τι απέμεινε από το ευ­ρωπαϊκό όραμα για να κυριαρχήσει και φυσικά να ωφεληθεί. 

Η Σύνοδος Κορυφής που άρχι­σε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα και έχει ως θέμα την απασχόληση εί­ναι μια πολιτική παρωδία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο επιδότη­σης της ανεργίας από τον φόβο γενικευμένων εξεγέρσεων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά ο φό­βος κυριαρχεί πλέον και στις άλλες χώρες εξαιτίας της ύφεσης. Η κρίση στην Ε.Ε είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας, τονίζουν Έλληνες εμπει­ρογνώμονες που έχουν καλή γνώση των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Αν το όραμα της Ευρώπης είναι το γερμανικό σχέδιο, τότε ο εφιάλτης δεν θα αργήσει. 

Χωρίς θέσεις 

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέ­χει σε μια ακόμη Σύνοδο Κορυφής χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιες θέσεις πηγαίνει, που έχουν συζητη­θεί και στο τέλος ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των παρεμβάσεων της, που ουδείς γνωρίζει. 

Αν υπάρχει στην Αθήνα η αίσθη­ση του επείγοντος, τότε κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την απαγκίστρωση από τα γερμανικά γρανάζια με ένα εθνικό σχέδιο. Η Ευρώπη, όποτε υπέκυψε σε ηγεμό­νες, μάτωσε και υπέφερε. Αν αυτός ο κανόνας δεν γίνει ο οδηγός μας ακόμη χειρότερα μας περιμένουν. 

του ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-28/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger