Αρχική » » Διαχρονικές μαντινάδες

Διαχρονικές μαντινάδες


Η κυβέρνηση «tutti frutti» και όλες οι καραμπόλες. 

Μαθές δεν εματάγινε/ τέτοιο κουτί ρημάδι /να ρίχνεις "όχι" το πρωί/ να βγαίνει "ναι" το βράδυ»! Με αυτή τη μαντινάδα, ο «Κρητικός» του αείμνηστου φίλου γελοιογράφου Βασίλη Χριστοδούλου (φανατικού οπαδού του «Εθνικού») τραγούδησε στην πρώτη σελίδα της «Βραδυνής» του Τζώρτζη Αθανασιάδη την επομένη του «δημοψηφίσματος» της χούντας, το 1973. Ποιος να το περίμενε, ότι η συγκεκριμένη μαντινάδα θα ήταν και σήμερα επίκαιρη, καθώς «μαθές δεν εματάγινε/ τέτοιο) κουτί ρημάδι/ μπλε να ψηφίζεις για Βουλή/ και να' ναι… πρασινάδι»! 

Διότι, ας μην κρυβόμαστε, αγαπητοί, αυτό... συνέβη στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Έδωσαν τον Μάιο μα κατραπακιά στο κόμμα τους «μπας και συνέλθει», τον Ιούνιο του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει τον βασικό ρόλο στα πράγματα και τώρα βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ, που καταβαραθρώνεται, να θρονιάζεται στον σβέρκο τους! 

Δηλαδή εκεί που περίμενες να δεις μια κυβέρνηση Σαμαρά, είδες μια κυβέρνηση «tutti frutti» και τώρα έχεις το ΠΑΣΟΚ τον τρία παρά κάτι τοις εκατό να ξαναφέρνει σε υπουργικούς θώκους τον Χρυσοχοΐδη, τον Μανιάτη (από ποιο κουρείο προμηθεύεται το μπριγιόλ, άραγε;) τη Φώφη; αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Αμύνης (καλά βαστάτε, Τούρκοι, τ΄ άρματα!), και τον Κεγκέρογλου, με το μουσαντό σε πρώτο πλάνο, να καμαρώνει ως γύφτικο σκεπάρνι. Και θα μου πεις καλύτεροι είναι οι της Νέας Δημοκρατίας; Δεν μπορώ μετά βεβαιότητος να σας πω, αλλά αυτό δεν έχει σχέση, αφού αυτούς ψηφίζει ο λαός. Μαγκάκι, ασφαλώς, η Σοφία Βούλτεψη (ίδιος ο μπάρμπα-Γιάννης,) απεποιήθη την τιμή, αφού ετέθη υπό τις εντολές τον πρώην «λοχαγού» του ΛΑΟΣ. «Κάτσε, κύριε Σαμαρά, εμείς έχουμε δώσει αίμα στην παράταξη. 

Γιατί μας βάζεις κάτω από τους σώγαμπρους;» σου λέει το κορίτσι, που προτίμησε να παραμείνει απλή φανταρίνα. Αλλά και ο Αβραμόπουλος, λέει, αισθάνεται αδικημένος, διότι ότι του είχε καταρχήν διαμηνυθεί ότι «για λόγους κομματικού πρεστίζ το υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει στη Ν.Δ», μετά του είπαν (του είπε, δηλαδή) ότι «πας στο Αμύνης και είσαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» και τελικά έμαθε ότι «ο Βενιζέλος επιμένει για έναν αντιπρόεδρο, μετακινείσαι στο Εθνικής Αμύνης». Όσο για τον Κυριάκο και τον Άδωνι, καλύτερα να τα πούμε σε κάνα μήνα, που θα έχει στρώσει το πράγμα. Διότι στα «πάνελ» εύκολα «απολύεις», «διώχνεις», «εκπαραθυρώνεις», «αποκεφαλίζεις» και «ξεκαθαρίζεις». Όταν, όμως, βρεθείς μπροστά στους ανθρώπους, στις οικογένειες και στα παιδιά που θα μείνουν στο δρόμο, αλλάζει η εικόνα και ίσως και η άποψη. Όσο για τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, έχει θητεύσει σε ναυτιλιακό δικηγορικό γραφείο, έχει άριστες σχέσεις με το εφοπλιστικό στοιχείο, αλλά έχει μπροστά του την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια, που θέλουν προσοχή και νηφαλιότητα. Άντε να δούμε πώς θα περάσει και τούτο το καλοκαίρι. 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ. Δημοκρατία-26/6/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger