Αρχική » » Εμπλοκή ΗΠΑ στην απαγωγή Γιαϊλά;

Εμπλοκή ΗΠΑ στην απαγωγή Γιαϊλά;


Αποκα­λύψεις του τουρκικού Τύπου 

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την υπόθεση απαγωγή του Τούρκου Μπουλούτ Γιαϊλά στην Αθήνα προκύπτουν από δημοσιεύματα του τουρκι­κού Τύπου, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτή­ματα σχετικά με τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Σε χθεσινό δημοσίευμά της η «Μιλιέτ», υπό τον τίτλο «Ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ και η Ελλά­δα τον έστειλε», αναφέρει ότι τον Μπουλούτ Γιαϊλά, «ζωντανή βόμβα του DHKP-C», που συνελήφθη στα σύνορα στην Αδριανούπολη, αποκαλύφθηκε ότι, με ενέργειες των ΗΠΑ, τον συνέλαβαν οι ελληνικές υπηρεσίες Πληροφοριών και τον απέλασαν.... 

Η εφημερίδα αναφέρει πως μετά το γεγονός ότι οι διαμένοντες στο Λαύριο, μέλη του DHKP-C, διασπάστηκαν σε διαφορετικές συνοικίες της Αθήνας, λόγω της πίεσης της Μυστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας. η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε μέλη της οργάνωσης αυτής, τα οποία η Τουρκία καταζητούσε με ερυθρό δελτίο, αλλά αντί να τα εκδώ­σει τα άφησε ελεύθερα. 

«Το διπλωματικό πρόβλημα που δημιούργησε η κατάσταση αυτή είχε απήχηση στα υπουργεία Εξω­τερικών των δύο χωρών. Αυτή τη φορά, λόγω της επίθεσης που είχε γίνει στην αμε­ρικανική πρεσβεία, ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ και ασκώντας πίεση στην Ελλάδα, ζήτησαν να εντείνει η Ελλάδα τις εργασίες της κατά του DHKP-C». Στο μεταξύ, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά τηρεί αιδήμονα σιωπή για τις αναφορές αυτές περί συνεργασίας με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τις πιέσεις από την Ουάσινγκτον. 

Τάσος Τσακίρογλου 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-11/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger