Αρχική » » «Ελλάς Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς»...

«Ελλάς Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς»...


Με αυτή την ιαχή θα υποδεχτού­με το Σαββατοκύριακο στο Συ­νέδριο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο μας, έλεγαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που έφτιαξε η γκάφα (;) με το κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις οθόνες όλων των κανα­λιών της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

Στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο παντού έχει πέσει... παγωνιά, απογοήτευση, ειρωνικές αναφο­ρές του τύπου τα καταφέραμε μια χα­ρά, παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ. Τα μόνα χαμόγελα που έβλεπες ήταν μόνο των βουλευτών που μπήκαν στην κυβέρ­νηση. 

Δεν υπάρχει προηγούμενο ανασχη­ματισμού που να μην είχε δημιουργήσει μια ελπίδα και να μην άλλαξε το κλίμα, έστω και προς στιγμή. Τούτη η... αναδόμηση δεν είχε καμιά πνοή, ούτε θετική απήχηση βρήκε στην κοινή γνώμη, ακόμη και τα ΜΜΕ δεν είδαν την κυβερνητική αλλαγή ως μια εξέλι­ξη που μπορεί να ανατρέψει την πορεί­α προς το άγνωστο. Η συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου με τα σκυθρωπά πρόσωπα όλων των υ­πουργών και φανερά κουρασμένο και καταβεβλημένο τον πρω­θυπουργό Αντώνη Σαμα­ρά, που είδε να καταρρέ­ουν όλα εκείνα που σχεδί­αζε, που ήταν και προσφυγή τώρα σε εκλογές, με άξονα το λουκέτο στην ΕΡΤ και αναγκάσθηκε να κάνει συγκυ­βερνήτη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θύ­μιζε κηδεία και όχι την πανηγυρική συ­νεδρίαση. 

Ο ανασχηματισμός έφερε τον Σαμα­ρά απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την παραχώρηση της θέσης του αντιπροέδρου και του υπουργείου Εξωτερικών στον Βενιζέλο. 

Όπως υποστηρίζουν κύκλοι που εί­ναι κοντά στον επανελθόντα στο υπουργείο Άμυνας, η συμφωνία στήρι­ξης του Σαμαρά στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ πρόβλεπε ότι ο Αβρα­μόπουλος θα έχει πάντα την δεύτερη θέση και αυτό δεν το τήρησε στον ανα­σχηματισμό. 

Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ισχυρή ομάδα βου­λευτών και στελεχών που στις συσκέ­ψεις με τον Βενιζέλο ήταν κάθετα αντί­θετοι στην ταύτιση με τον Σαμαρά, γιατί αυτό θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και επέμειναν στη θέση ό­τι προσφέρουμε στήριξη για να μην πάει η χώρα στις εκλογές, αλλά δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Αυ­τός ήταν και ο λόγος που αρνήθηκαν να πάρουν υπουργείο αν και τους προ­τάθηκε. Μεταξύ αυτών είναι οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Θοδώρα Τζάκρη, Θάνος Μωραΐτης και αρκετοί άλλοι. 

Σημαντικά στελέχη της ΝΔ, εκ των οποίων αρκετοί έχουν χρη­ματίσει υπουργοί προβλέπουν μικρό τον βίο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βε­νιζέλου και μάλιστα ισχυρίζονται ότι δύσκολα θα φθάσει στο τέλος του χρό­νου. Είναι πολύ πιθανόν να πάμε σε ε­κλογές περί τον Οκτώβριο με Νοέμβριο, αν και φαντάζει απίθανο, δεδο­μένου ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε την 1η Ιανουαρίου 2014 και δύσκολα θα μας επιτρέψουν εκλογές, εκτός και αν η κατάσταση γί­νει τόσο δραματική και δεν μπορούν να αποφευχθούν. 

Δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα 

Να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντι­κός αριθμός βουλευτών της ΝΔ που από τώρα λένε ότι αν η κυβέρνηση φέ­ρει νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-30/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger