Αρχική » » Ψάχνουν νέες εκλογικές δεξαμενές, φλερτάρουν με «κόκκινες» γειτονιές

Ψάχνουν νέες εκλογικές δεξαμενές, φλερτάρουν με «κόκκινες» γειτονιές


ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ 

Στη Χρυσή Αυγή επικρατεί ικανο­ποίηση λόγω των δημοσκοπήσεων αλλά και επειδή εκτιμούν ότι η όλη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε τα αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που επιδίωκαν τα άλλα κόμματα και τελι­κά τους έκανε καλό. Η ηγεσία θεωρεί πως η παρουσία του κόμματος στα πολιτικά πράγματα παγιώνεται και ετοιμάζεται για τη μετεξέλιξη του σχηματισμού από κίνη­μα σε κόμμα, με δημιουργία δομών και ορ­γανωτικών πυρήνων σε όλη τη χώρα. 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται σε... αναζήτηση προσώπων που θα στελε­χώσουν αυτές τις νέες δομές και τα ψηφο­δέλτια, θα διευκολύνουν τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε νέα εκλογικά στρώματα και θα ενισχύσουν την προσπάθειά της να πετύχει το επόμενο μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει, ήτοι εντυπωσιακή παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. 

Στο στρατηγείο του κόμματος στη Λεω­φόρο Μεσογείων είναι αισιόδοξοι, δεδο­μένου ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι, όπως λένε, «μεγάλη», μάλλον μεγαλύτερη απ' ό,τι και οι ίδιοι περίμεναν. Σημειώνουν ότι η απήχησή τους δεν περιορίζεται πια σε νεαρά άτομα με ριζοσπαστική διάθεση -αν και εκεί υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς κερδί­ζουν νεολαία από τον... ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά το ακροατήριο τους διευρύνεται, περιλαμβά­νοντας πλέον και αυξανόμενο αριθμό ατό­μων μεγάλης ηλικίας, που έχουν θορυβηθεί από την αύξηση των εγκλημάτων κατά της ζωής, με θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα, σε όλη την επικράτεια. Με αφορμή και τη διπλή ανθρωποκτονία στο Αλιβέρι, στελέ­χη της Χρυσής Αυγής επισημαίνουν πως στις συγκεντρώσεις του κόμματος υπάρχει πλέον μεγάλη συμμετοχή ατόμων ηλικίας άνω των πενήντα ετών, που παρακολου­θούν «με ενδιαφέρον», και μάλιστα επα­νεμφανίζονται τακτικά στις διάφορες εκ­δηλώσεις. Όλοι οι νεοφερμένοι ήταν στην πλειοψηφία τους εδώ και δεκαετίες μέλη του προνομιακού για τη Ν.Δ ακροατηρίου, κοινώς «νοικοκυραίοι» με εγγενή συντηρη­τική προδιάθεση. 

Συνεχίζουν τις «δράσεις» 

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, αναδεικνύουν ποιοτικά δεδομένα για την εξέλιξη της απήχησης του κόμματος. Χα­ρακτηριστικό είναι το ότι οι μεγαλύτεροι πυρήνες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε πάλαι ποτέ «αριστεροκρατούμενες» γειτο­νιές, όπως η Νίκαια και η Κοκκινιά, όπου η επιτυχία στις συγκεντρώσεις ξεπερνά -πάντα βάσει των λεγομένων από στελέχη του κόμματος- κάθε προσδοκία. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, «οι Έλληνες που ζουν σε αυτές τις γειτονιές μάς εκπλήσσουν, μιας και λόγω των ιστορικών αναφορών και της αριστερής πολιτικής παράδοσης δεν ήταν εύκολο πολλοί αρχικά να βγουν υπέρ της Χρυσής Αυγής, κι όμως το έκαναν και τώρα αυξάνονται σε βαθμό ώστε εκεί να γίνονται από τις καλύτερες συγκεντρώσεις μας. Πολλοί είναι οι νέοι από οικογένειες με αριστερή και κομουνιστική ιστορία, και γι' αυτό καταλαβαίνουν ίσως καλύτερα το λαϊκό πολιτικό λόγο». Από το ΚΚΕ στη Χρυ­σή Αυγή, λοιπόν. Αυτό ίσως θυμίζει τι έγινε στη Γαλλία, λίγες δεκαετίες πριν, με μεγάλες μάζες ψηφοφόρων του Γαλλικού Κομουνι­στικού Κόμματος να «μετακομίζουν» στο Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η ηγε­σία του κόμματος προσανατολίζεται στη συνέχιση των «εθνικών κοινωνικών δρά­σεων», όπως αποκαλούν, για παράδειγμα, τις διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες» αλλά και τις αιμοδοσίες στα κατά τόπους δημόσια νοσοκομεία «μόνο για Έλληνες», δίνοντας λαβή στην κριτική για ρατσιστι­κή στάση και ναζιστικού τύπου πολιτική. Επίσης, συνεχίζουν, όπως παραδέχονται στελέχη της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή της Β' Πειραιά, την «πίεση» σε επι­χειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς, ώστε αυτοί να αντικατασταθούν με Έλλη­νες εργαζόμενους. Στη Χρυσή Αυγή θεω­ρούν «ζωτικής σημασίας» τη δράση αυτή: «Ο Έλληνας, που θα φάει ένα κομμάτι ψωμί λόγω της παρέμβασής μας, δεν θα μας ξε­χάσει, ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του ούτε οι φίλοι του». Και με τον τρόπο αυτό η Χρυσή Αυγή εδραιώνει την παρουσία της σε γειτονιές όπου κάποτε η αναφορά και μόνο σε αυτή θεωρούνταν ύβρις. 

Η Χρυσή Αυγή τελικά δεν παρέλειψε να καταθέσει, και αυτή, πρόταση νόμου για την... αντιμετώπιση του ρατσισμού, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό αφορά στο ρα­τσισμό κατά των Ελλήνων. Βασικά σημεία της πρότασης νόμου είναι ότι θεσπίζει ως ιδιώνυμο τα εγκλήματα των λαθρομε­ταναστών κατά Ελλήνων, ενώ προβλέπει επίσης φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών για όσους αρνούνται τα εγκλήματα γενο­κτονίας σε βάρος των Ελλήνων. 

«(Άρθρο 1): Όποιος, ευρισκόμενος πα­ράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυ­πώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέ­κτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής), τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμω­ρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ' αυτή την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ' αυτή την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. 

»(Άρθρο 3): Όποιος με πρόθεση, δημό­σια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γε­νοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από δέκα έως είκοσι χι­λιάδων (10.000-20.000) ευρώ». 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-06/06-12/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger