Αρχική » » Το μικρό σπίτι στο πηγάδι

Το μικρό σπίτι στο πηγάδι


Ορίστε καλές ειδήσεις. Είπε η αρχιέρεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Δεν αποκλείεται έως τα τέλη του 2013 να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που θα είναι εντυπωσιακό επίτευγμα». Την ώρα που τα εκστόμιζε αυτά, δεν ακούστηκε κάποιο «χικ». 

Η όψη της δεν φαινόταν σαν του Ορέστη Μακρή στην... ταινία «Ο μεθύστακας». Ούτε η δήλωσή της έγινε στα παρασκήνια μεγάλου rave party σε παραλία γεμάτη με τρελαμένους ravers βαμμένους μπλε με σφυρίχτρες στο στόμα, που χοροπηδάνε σαν τα αγριοκάτσικα σε απόκρημνες πλαγιές. Καλά τα βλέπει η κυρά μας η Κριστίν. Αρα καλά θα είναι. Αν λιγοστέψει ακόμη περισσότερο ο λαός, το πλεόνασμα θα είναι τόσο μεγάλο που θα αρχίσουμε να δανείζουμε την Κίνα, τη Ρωσία και ο Ομπάμα θα είναι κάθε τρεις και λίγο στην Αθήνα με απλωμένες τις χερούκλες του, για να λάβει ενίσχυση από την «ισχυρή Ελλάδα» με το ασύγκριτο success story («ιστορία επιτυχίας» λέγεται αυτό στα ελληνικά).

«Εκτελείται»

Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεφούρνισε κι άλλη καλή είδηση -ακόμη καλύτερη από εκείνην της Κριστίν Λαγκάρντ. Είπε ότι η πεφιλημένη πατρίς μας εξέρχεται από την κρίση, αφού «ο Προϋπολογισμός εκτελείται πολύ ικανοποιητικά, η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχουν προσδοκίες για ανάπτυξη το 2014». Δώστε προσοχή στο ρήμα «εκτελείται» και συνδυάστε τα παραπάνω αισιόδοξα με τη δόση που θα πάρουμε σε... δόσεις. Τα 8 δισ. και κάτι ψιλά δεν θα τα εισπράξομεν μπαγκουί αλλά λίγα-λίγα, μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα και αρχίσουμε τα ξέφρενα πάρτι, τα μεγάλα δημόσια έργα, τις Ολυμπιάδες και τα ρέστα.

Ούτως ή άλλως, και μεγάλα πράγματα να θέλουμε να κάνουμε, μπορεί κάποτε να βρούμε τα φράγκα, αλλά θα έχουμε έλλειψη λαού, ο οποίος θα κληθεί να τα πραγματοποιήσει. Λίγο οι αυτοκτονίες (που δεν υπάρχουν, αλλά και να υπάρχουν τις προκαλούν οι απαισιόδοξοι), λίγο η μετανάστευση, λίγο περισσότερο η υπογεννητικότητα, πάει το έθνος.

Δεν πειράζει, όμως, χαλάλι του. Εμείς, όσοι απομείνουμε, θα είμεθα συνεπείς με τας υποχρεώσεις μας και δεν θα χάσουν τα λεφτουδάκια τους οι πιστωτές μας. Ολα καλά, όλα ανθηρά.

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-10/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger